Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 2 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De ultieme occasion? Overheid verkoopt 6×6 brandweerauto

Jaarlijks worden er door de overheid heel wat auto’s in beslag genomen, om verschillende redenen. Ook gaan overheids-bolides regelmatig met pensioen. En jij kan die auto’s gewoon bemachtigen!

Een groot deel van de exemplaren is niet de moeite waard, maar soms zijn er pareltjes te vinden in de garage van Domeinen Roerende Zaken. Nu staat er wel een heel opmerkelijk voertuig te koop, een 6×6 brandweerauto.

6×6 brandweerauto bij de overheid

De brandweerauto is geen blusauto maar een zogeheten tankautospuit. Dit type brandweerauto is vaak als eerste ter plaatse en kan de eerste slag slaan bij brandbestrijding of een ongeval. De auto is daarom voorzien van allerlei materiaal. De wagen bij de overheid heeft een motor achterop die waarschijnlijk gebruikt is om water weg of op te pompen.

Brandweerauto, overheid
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Luxe camper?

De brandweerauto is gebouwd op de basis van een Ginaf. De modelnaam is: F3328.3. Hij beschikt over tal van features waaraan de meeste mensen niets hebben. Zo kan je altijd minimaal 1500 liter water bij je dragen en het zwembad van je buurman in secondes leegzuigen.

Eh, handig? Wellicht heb je de komende tijd aardig wat weken vrij en ben je zo handig dat je er de ultieme camper van kunt maken. Zo ben je de held op elke camping, omdat je razendsnel voor verkoeling kunt zorgen.

Deze betaalbare camper mag je rijden met je bromfietsrijbewijs

 

Mercedes Brandweercamper

De overheid verkoopt ook een oudere brandweerauto die wellicht makkelijker en goedkoper om te bouwen is tot camper. Het plaatwerk verdient wat aandacht, maar dan heb je ook wel een heel bijzonder exemplaar:

Brandweerauto, overheid
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De Mercedes-Benz brandweerauto van de overheid komt uit 1979 en heeft iets meer dan 64.000 kilometer op de teller. De viercilinder diesel biedt met 86 pk niet veel vermogen, maar heeft simpele techniek aan boord waaraan geen computers verbonden zijn, oerdegelijke techniek!

Bieden

Heb je wel interesse in één van de bovenstaande bolides? Hier kun je bieden. Let wel: bovenop je bod komt nog 15 procent ‘opgeld’. Maar goed, dan heb je ook een bijzondere wagen voor je deur staan, zoals we onlangs nog ontdekten toen de overheid een dubieuze Lancia Delta-variant verkocht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.