Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 28 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Overheid verkoopt dubieuze Lancia Delta-variant via website

De Lancia Delta is de meest succesvolle rally-auto ooit en was voor zijn tijd een ontzettend snelle bolide. De variant HF Integrale staat nu te koop bij de overheid en wellicht kun jij hem voor een scherpe prijs oppikken.

Jaarlijks worden er heel wat auto’s in beslag genomen, om verschillende redenen. Een groot deel van die wagens is niet de moeite waard, maar soms zijn er pareltjes te vinden in de garage van Domeinen Roerende Zaken. Zo ook deze leuke Lancia Delta HF Integrale.

De auto wordt aangeboden door de overheid via de website van Domein Roerende Zaken. Hier kun je bieden. Bied je het meest? Dan kun je de auto ophalen. Let wel: bovenop de bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’. Feit is dat je bij dit soort biedingen vaak leuke auto’s kunt krijgen voor een scherpe prijs.

Lancia Delta HF Integrale

De Lancia Delta HF Integrale is een van de snellere en sportievere uitvoeringen van de Lancia Delta. Het model dat de overheid verkoopt, heeft een 2.0 liter viercilinder die goed is voor 180 pk en 290 Nm aan koppel. Hiermee trekt het vierwielaangedreven rally-monster van 0 naar 100 kilometer per uur in 6,9 seconden. Het feest stopt pas bij 212 kilometer per uur.

Lancia Delta HF Integrale, overheid
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De viercilinder zit gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten, om de motor altijd in het optimale toerengebied te houden.

Overheid biedt geen garantie op de rally-legende

De Lancia Delta HF Integrale bij de overheid komt uit 1991 en heeft sindsdien 119.884 kilometer gereden. Het scheurijzer ziet er op het eerste gezicht goed uit, maar het kopen van deze Italiaan is niet geheel zonder risico.

Lancia Delta HF Integrale, overheid
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Zo is er geen kentekenbewijs of onderhoudshistorie aanwezig. Zelfs de sleutel ontbreekt. Anderzijds is deze in beslag genomen auto bij de overheid wel jouw kans om een Lancia Delta HF Integrale op de kop te tikken voor een aantrekkelijke prijs. Prijzen voor complete Delta’s met onderhoudshistorie zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Voor een soortgelijke auto betaal je al gauw meer dan 30.000 euro.

Lancia Delta HF Integrale, overheid
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)
Lancia Delta HF Integrale, overheid
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.