Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Will Smith als vader van Venus en Serena Williams in trailer King Richard

Will Smith is te zien als de vader van de legendarische tenniszusjes Venus en Serena Williams in de eerste trailer van King Richard. Hij is tevens mede-producer van de film.

De film is gemaakt door Warner Bros. Pictures en gaat op 19 november 2021 in première. Vanaf die datum is de film ook te zien op HBO Max.

Eerste trailer King Richard

Warner Bros heeft de eerste trailer van de biopic over het leven van tenniskampioenen Venus en Serena Williams en hun vader Richard, die hen vanaf jonge leeftijd klaarstoomde voor hun imposante carrières, uitgebracht. In de film, King Richard genaamd, vertolkt mede-producent Will Smith in de huid van vader Williams. Venus en Serena zijn evenals Smith producent van de biopic.

De film vertelt het verhaal van de tenniszusjes uit Compton, een plaats ten zuiden van Los Angeles die niet altijd even goed bekend stond. Er was destijds veel criminaliteit en onrust, waardoor het voor de grotendeels zwarte gemeenschap moeilijk was om los te breken uit dat stramien. Vader Williams had grote plannen met zijn dochters, ook al was tennis toen vooral een witte, elitaire sport. De meiden bleken er groot talent voor te hebben en sleepten dankzij de strenge trainingen van hun vader diverse titels binnen, om zo uit te groeien tot globale sporticonen.

Will Smith als de vader van Venus en Serena Williams

“Ik had al een plan van 78 bladzijdes voor Venus en Serena Williams geschreven, nog voordat ze geboren waren. Let maar op, deze meiden gaan het maken”, zegt Will Smith als Richard Williams in eerste trailer van King Richard. Een van de elementen die producent Warner Bros aan het licht wil stellen, is de moeilijkheidsgraad voor jonge zwarte meisjes om het te maken, zeker in een door witte mensen gedomineerde sport. Zo zou Williams zijn dochters altijd gezegd hebben: “Jullie gaan alle kleine zwarte meisjes ter wereld vertegenwoordigen.”

king richard, venus en serena williams, trailer, will smith
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Venus won 7 grandslamtitels, Serena won er 23. Samen wonnen de zusjes Williams ook nog eens 14 grandslamtitels in het dubbelspel. Het moge duidelijk zijn dat dit de meest succesvolle zussen ooit in het tennis zijn. Daar komt bij dat Serena de meest succesvolle tennisser ooit in het damesenkelspel is. In de trailer maak je kennis met Saniyya Sidney als Venus en Demi Singleton als Serena. Meer over de film King Richard lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.