Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Slaapproblemen? Amazon werkt aan next-level slaaptracker

Slaap jij slecht en wil je jouw slaapproblemen in kaart brengen, zonder een telefoon op je nachtkasje? Welnu, Amazon werkt naar eigen zeggen aan een next-level gadget jou gaat helpen om je slaap te analyseren. Het gaat om een slaaptracker met radiogolven.

Tegenwoordig is het bijhouden van je slaap complexer dan alleen bij jezelf nagaan of je uitgerust wakker geworden bent. In plaats van ons eigen gevoel te raadplegen, checken we als eerste een smartwatch om te zien of we een goede nacht gehad hebben. Draag jij ook ‘s nachts een Apple Watch, Fitbit of andere tracker om je pols en heb je pas een nacht goed geslapen als jouw slaaptracker dat ook echt aangeeft? Dan komt Amazon binnenkort met een slaaptracker die jouw nachten kunnen veranderen.

Next-level slaaptracker van Amazon

Amazon heeft namelijk toestemming gekregen van de FCC, de Amerikaanse telecom- en mediawaakhond, om met een nieuwe gadget de slaapgewoonten van consumenten in kaart te brengen. Dat meldt Bloomberg. Het vragen om toestemming voor zo’n dergelijk apparaat is nodig, omdat The Federal Communications Commission al het gebruik van radiogolven in de Verenigde Staten reguleert.

In de aanvraag voor goedkeuring van het apparaat, schrijft Amazon dat het apparaat met behulp van radarsensoren verschillende slaapproblemen kan herkennen. “Het gebruik van radarsensoren bij het volgen van de slaap kan de slaaphygiëne van de consument verbeteren. Dit kan de gezondheid van veel Amerikanen bevorderen”, aldus de producent van de slaaptracker. Het apparaat zou te bedienen zijn met simpele bewegingen, zodat ook mensen die kampen met spraakproblemen gebruik kunnen maken van de slaaptracker.

Slaap je slecht? Dan komt dat mogelijk door je slaaptracker

Veel meer is er nog niet over deze gadget bekend en ook wat betreft de productiedatum blijft het nog gissen. Het enige wat Amazon wel bekend heeft gemaakt tijdens de aanvraag van de goedkeuring, is dat het niet om een telefoon gaat. Of en waneer de slaaptracker ook in Europa verkocht gaat worden, is nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Oorzaken en oplossingen van slaapproblemen

Toch liever zonder met een gadget en radiogolven aan de slag? Check eerst deze 7 mogelijke redenen waarom je na 8 uren slaap nog steeds kapot bent, en lees ook deze 2 tips voor een goede nachtrust van een slaapexpert en hoogleraar eens door. Waardevolle informatie om ‘s morgens uitgerust wakker te worden.

Bloomberg

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.