Stijn Kuster
Stijn Kuster Reizen 21 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze betaalbare camper mag je rijden met je bromfietsrijbewijs

Maak kennis met de goedkoopste en meest handelbare camper ter wereld. Deze ‘Elektrofrosch Camping’ van het merk Frosch mag je zelfs al met een bromfietsrijbewijs besturen.

Dat campers populair zijn, is inmiddels wel bekend. Maar door de doorgaans hoge prijs en onhandelbaarheid schrikt het toch soms mensen af. Deze camper heeft van die nadelen in ieder geval geen last en wordt, net als veel andere campers, gebouwd in Duitsland.

De camper is een soort TukTuk met daktent

De Frosch is gemaakt op de basis van een scooter met drie wielen, een soort TukTuk. Hoewel de driewieler niet groot is, biedt de camper wel twee slaapplekken en een keuken. Door een daktent op de laadbak van het wagentje te maken heeft de fabrikant er voor gezorgd dat de bedden, net als in een vouwwagen, een eind boven de grond liggen.

Om de slaapcabine in het komen moet je een klein laddertje gebruiken.

Frosch, bromfietsrijbewijs, camper
(Afbeelding: Frosch)

Maar als de hele achterbak bedekt is met het tentje, waar laat je de keuken dan? Welnu, die zit tijdens gebruik niet in de camper, maar daarbuiten. Door een zonnescherm, dat vastzit aan de achterkant van de camper, sta je overdekt. De keuken is voorzien van een fornuis, bestek en servies. Ben je klaar met koken, dan kan de keukenset onder de tent de laadbak ingeschoven worden. Ook de rest van je bagage kun je kwijt onder de tent. In totaal mag er 525 kilogram geladen worden.

Op roadtrip door Nederland met de ‘Elektrofrosch Camping’

Wanneer je de een met bromfietsrijbewijs te rijden camper toch zwaarder belaadt, zal hij zich met moeite voortbewegen. De elektromotor levert slechts 3,4 pk en heeft een topsnelheid van 40 kilometer per uur. Op maximale snelheid kun je er zo’n 1,5 tot 2 uur mee rijden, de camper heeft een beperkte actieradius van 60 tot 80 kilometer. Maar dat maakt een roadtrip door Nederland er niet minder leuk op.

Frosch, bromfietsrijbewijs, camper
(Afbeelding: Frosch)

Is de accu leeg, dan duurt het zo’n zes tot acht uren om de accu weer volledig op te laden. Er is geen extra accu leverbaar om iets verder te komen met de camper.

Tesla Cybertruck Cyberlandr is de ultieme camper voor wildkamperen

Kies je voor de goedkoopste scooter, dan ben je 3.990 euro kwijt. Ga je voor het model met overdekte zitplaatsen, dan kost de camper 4.990 euro. Meer informatie vind je op de website van Frosch.

Frosch, bromfietsrijbewijs, camper
(Afbeelding: Frosch)
Frosch, bromfietsrijbewijs, camper
(Afbeelding: Frosch)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.