Stijn Kuster
Stijn Kuster Reizen 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Big Green Egg-camper is klaar voor een culinaire roadtrip

De nieuwe camper van het Duitse merk Loef is een luxe beest dat van alle gemakken is voorzien. De meest opvallende feature is een uitschuifbare Big Green Egg die achter uit het busje schuift.

Maak je maar vast klaar voor die culinaire roadtrip. Want naast de barbecue beschikt de camper over een vierpits kookplaat met oven, een minibar en gigantisch veel zitplaatsen.

Veel ruimte en een Big Green Egg

Maar deze camper is meer dan alleen een luxe keuken met Big Green Egg. Zo beschikt het busje over zitplekken voor tien personen, die omgebouwd kunnen worden naar vier slaapplekken.

Onder de achterste slaaplekken verdwijnt de uitschuifbare Big Green Egg. Om deze naar buiten te schuiven, moeten de achterste deuren geopend zijn. Als je niet de geur van eten en barbecue in je hoeslaken wil, is het misschien verstandig om niet van de grill gebruik te maken. Aan de andere kant: een campertrip hoort ook een beetje ruig te zijn. Hele kip op de barbecue en geen aanstellerij.

‘Slimme’ features in de Loef camper

Naast de robuuste Big Green Egg-barbecue heeft de camper ook een aantal slimme functies. Zo is de verlichting via een app dimbaar en zorgt een omvormer ervoor dat er altijd en overal 230V beschikbaar is.

Loef, Camper, Camperbus, campervan, barbecue, Man
(Afbeelding: Loef)

Ook zonder elektriciteitspaal kan het busje zijn 100Ah accu bijladen. Op het dak van de camper zitten namelijk zonnecellen met redelijk wat vermogen (320Wp). Met deze elektriciteit kun je water opwarmen, dat je vervolgens kunt gebruiken voor de douche binnen of buiten.

De enorme ‘campers van het jaar 2021’ mag je rijden met een b-rijbewijs

Ook de motor van de ‘Big Green Egg-camper’ van Loef heeft genoeg kracht. De 2.0-liter turbomotor van Man levert 180 pk en zit gekoppeld aan een 8-traps automaat. Daarnaast is de camper voorzien van adaptieve cruisecontrol en veiligheidsfuncties als verkeersbordherkenning en een achteruitrijcamera.

Loef, Camper, Camperbus, campervan, barbecue, Man
(Afbeelding: Loef)

De Big Green Eeg en andere luxe opties zie je natuurlijk terug in de prijs. Vanaf 110.000 euro is de camper te koop. Vink je het hele optiepakket aan, dan kost hij 125.000 euro. Meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.