Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Khabib maakt serieus werk van opmerkelijke UFC-comeback

Een week geleden maakte UFC-baas Dana White bekend dat Khabib Nurmagomedov definitief met pensioen is. Althans, als vechter. Nog geen week later lijkt het erop dat de Rus weldegelijk gaat terugkeren binnen de organisatie, maar dan in een andere rol. Namelijk als trainer van voormalig UFC-kampioen Luke Rockhold.

Zo blijkt uit een interview van TMZ met Rockhold. Hierin vertelt de 36-jarige Amerikaan dat hij zich aan het voorbereiden is op een terugkeer binnen de UFC. Khabib gaat daarin mogelijk een rol spelen. De Rus heeft contact gezocht met Rockhold om te laten weten dat hij graag een groot deel wil uitmaken van diens rentree.

Khabib Nurmagomedov wil verder als coach

Volgend Rockhold was Khabib duidelijk en direct. The Eagle maakte in weinig woorden heel duidelijk dat hij de man is voor deze klus. Voor Luke Rockhold komt dat niet alles een verrassing: “hij wil in de voetsporen van zijn vader treden, coachen is wat zijn vader altijd deed.” Vervolgens roemt de voormalig UFC-kampioen de vorig jaar overleden Abdulmanap Nurmagomedov: “Khabib’s vader had veel inzicht en oog voor de sport.

Khabib is ervan overtuigd dat hij in voetsporen van Nurmagomedov senior kan treden. Volgen Rockhold heeft The Eagle ook uitgesproken dat hij coach van het jaar wil worden. De vraag is alleen nog met welke vechter. Rockhold laat in het interview namelijk nog niet weten of hij ingaat op de aanbieding van Nurmagomedov. Wel laat Rockhold weten dat hij nog dit jaar zijn comeback wil gaan maken in de UFC. De Amerikaan mikt op net na de zomer.

De UFC-carrière van Luke Rockhold

Rockhold maakte in 2013 zijn UFC-debuut. Hij begon toen met een nederlaag tegen Vitor Belfort. Gelukkig wist de Amerikaan zich te herstellen door de vier volgende gevechten allemaal te winnen. Deze reeks leverde hem eind 2015 een titelgevecht op. Hierin sloeg hij Chris Weidman tegen het canvas en werd gekroond tot middleweight kampioen.

Een half jaar later kreeg Weidman de kans om zijn titel terug te veroveren, maar moest geblesseerd afhaken. Michael Bisping nam diens plek in en versloeg Rockhold. De onttroonde UFC-kampioen wist zich tegen David Branch nog wel te herstellen, maar verloor vervolgens van Yoel Romero. Rockhold besloot het een gewichtsklasse hoger te proberen. Ook zonder succes. Hij werd in de tweede ronde knock-out geslagen door de huidige kampioen Jan Blachowicz.

De UFC-comeback van Khabib?

Dat was in de zomer van 2019. Sindsdien heeft Rockhold niet meer in de octagon gestaan, maar daar gaat dit jaar waarschijnlijk verandering in komen. De inmiddels 36-jarige vechtersbaas doet er alles aan om terug te keren. Of de UFC wil meewerken aan deze comeback en of Khabib Nurmagomedov hem gaat coachen, zal in de aankomende periode duidelijk worden.

McGregor en UFC-legende Jones maken pensionado Khabib belachelijk

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.