Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Khabib definitief met pensioen: deze 2 vechters gaan nu voor de UFC-titel

De hoop dat Khabib Nurmagomedov terug gaat keren in de UFC blijkt van korte duur. Door middel van een bericht op Instagram leek de Rus eerder deze week zelf zijn comeback aan te kondigen. Helaas blijkt nu dat we dit verkeerd geïnterpreteerd hebben. Dana White heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat Khabib definitief met pensioen is.

UFC-baas Dana White en Khabib Nurmagomedov zijn de afgelopen periode veelvuldig met elkaar in contact geweest. De vechter uit Dagestan staat op 29 overwinningen en geen enkele nederlaag. Ook is hij de regerend kampioen in de lightweight divisie. Uiteraard wil Dana White de beste vechter van dit moment niet kwijt en deed ook zijn best om hem te overtuigen.

Khabib definitief met pensioen

Nu blijkt dat al die moeite niet genoeg was om Khabib Nurmagomedov van gedachte te veranderen. Via een tweet maakt Dana White bekend dat de Rus zijn handschoenen definitief aan de wilgen hangt. Hij bedankt Khabib en benadrukt nog maar weer eens dat hij enorm van hem genoten heeft.

Het definitieve vertrek van Khabib Nurmagomedov is een groot verlies voor de sport, maar zorgt ook voor nieuwe spanning. Het niveau in de lightweight divisie ligt dicht op elkaar. Alleen Khabib stak er met kop en schouders bovenuit. Nu de Rus er niet meer bij is, ligt de titelstrijd weer helemaal open.

Nieuwe UFC Lightweight-kampioen

Wie de riem gaat overnemen van Khabib Nurmagomedov wordt op 15 mei bekend. Op die dag neemt Charles Oliveira het op tegen Michael Chandler. Zij zijn respectievelijk de nummer 3 en 4 van de lightweight divisie. Dit gevecht stond al op de planning, maar heeft nu dus een upgrade gekregen. Het hoofdgerecht van UFC 262 gaat een officieel titelgevecht worden.

Vergeet Conor McGregor: dit zijn de 5 beste UFC-vechters ooit

Wat de regerend kampioen nu gaat doen is nog onbekend. Hij heeft in ieder geval genoeg plannen en opties. Zo is er een voetbalclub die Khabib Nurmagomedov wil inlijven. Zelf heeft The Eagle bekend gemaakt dat hij eerst zijn studie wil afmaken en onthulde ook dat hij nog een Olympische droom heeft. We zijn dus nog niet van hem af.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.