Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

UFC-film Road House eindelijk te zien: heerlijk domme actiefilm

Road Hosue, de UFC-film met Jake Gyllenhaal en Conor McGregor, is vanaf 21 maart 2024 eindelijk te streamen via Amazon Prime Video. We werpen vast een filmblik op de eerste recensies.

Jake Gyllenhaal is een charismatische acteur die buiten de filmsets om niet zo graag op de voorgrond treedt. Conor McGregor is een totaal gestoorde Ier die zijn agressie gelukkig grotendeels kwijt kan in de UFC-ring. Deze twee tegenpolen samen in een film is al een interessant gegeven op zich.

UFC-film Road House op Amazon Prime Video

Road House (2024) is een moderne hervertelling van de gelijknamige film uit 1989 met Patrick Swayze in de hoofdrol als uitsmijter. Nu is Jake Gyllenhaal de uitsmijter, ook weer Dalton genaamd, die tevens UFC-vechter is. Om tot een geloofwaardig lichaam te komen, heeft hij deze extreme workout tijdenlang gedaan.

Als het wegrestaurant waar Dalton uitsmijter is wordt bedreigd door een criminele bende onder leiding van Brandt, gespeeld door Billy Magnussen (No Time To Die), komt zijn gewelddadige verleden aan het licht. Als de UFC-vechter dan ook nog wordt geconfronteerd met huurmoordenaar Knox (Conor McGregor), escaleren de vechtpartijen en het bloedvergieten.

Recensenten over Jake Gyllenhaal en Conor McGregor

Klinkt als een heerlijk domme actiefilm waarbij je niet hoeft na te denken, en dat is het ook. Op Rotten Tomatoes is de score onder filmcritici niet denderend, maar de 69% is hoog voor simpel vermaak als dit. De positieve reviews hebben de overhand, maar de meningen zijn verdeeld.

ufc film road house eindelijk te streamen dit zijn de recensies jake gyllenhaal conor mcgregor
Jake Gyllenhaal en Conor McGregor in Road House (Afbeelding: Amazon Prime Video)

“Er zit geweldige actie in. Deze UFC-films is maf, melig en vaak hilarisch. Road House geeft perfect het gevoel weer van de blote vuisten uit de jaren 70 en 80, met twee geweldige over-de-top prestaties van Jake Gyllenhaal en Conor McGreggor”, aldus de bekende recensent Dave Lee in zijn YouTube-recensie.

Aan de andere kant van het spectrum staat Dylan Roth van Observer. “Was Road House maar een ijzersterke domme actiefilm. Zelfs de vechtscènes lijken verbijsterend slecht aan elkaar genaaid”, schrijft hij. Bekijk hier het volledige Rotten Tomatoes-overzicht met recensies.

En oordeel vooral zelf: Road House is vanaf 21 maart 2024 te streamen via Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.