Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen 1 april: grote regisseur komt met Animal Crossing-horrorfilm

De nieuwe Animal Crossing kwam vorig jaar als geroepen. Terwijl de wereld op slot ging en we binnen moesten blijven, bood Nintendo ons een kleurrijke wereld om in te ontsnappen. Een digitaal vakantie-adresje.

De game viert deze maand zijn eerste verjaardag. Spelers die nog steeds elke dag hun village bezoeken lopen toch tegen beperkingen aan. Animal Crossing: New Horizons kent na al die uren spelen nog maar weinig diepgang. Maar hé, ons hoor je niet klagen. De game is en blijft de definitie van wholesome.

Animal Crossing x horror

Oftewel, de laatste game waar je aan denkt om een horrorfilm op te baseren. Toch is dat wat Don’t Peek vorig jaar deed. Dat is een korte film van filmmaker Julian Terry, die je hieronder in zijn geheel kunt checken.

Een vrouw speelt ‘s avonds laat de nieuwste Animal Crossing op haar Switch. Al snel komt ze erachter dat alles wat ze in de game doet, ook in het echt gebeurt in haar donkere kamer. Dat is al creepy genoeg, maar wanneer er een angstaanjagend silhouette opduikt in het spel, barst het onheil pas echt los.

Animal Crossing horrorfilm
De game (Afbeelding: Nintendo)

Bioscoopfilm

Geinig, tof, en terecht geprezen tijdens het SXSW Film Festival. Maar daar blijft het niet bij! Regisseur Timur Bekmambetov vond Don’t Peek zo sterk, dat hij er met zijn productiebedrijf een complete bioscoopfilm van gaat maken. Je kunt hem onder andere kennen van films als Abraham Lincoln: Vampire Hunter en Wanted.

Of Nintendo daar trek in heeft, is maar de vraag. Of heeft de regisseur überhaupt niet de toestemming nodig van de Japanse gamesgigant? Op die vragen heeft Bekmambetov ongetwijfeld al een antwoord. Voor een andere fictieve game kiezen zou zonde zijn. Juist het contrast tussen het uiterst schattige Animal Crossing en pure horror is briljant gevonden.

Het slechte nieuws? Verder is er nog niks bekend over het project. De wie, waar en wanneer blijven voorlopig dus nog een mysterie. Horror-fans hebben in ieder geval weer een tof project om naar uit te kijken. In de tussentijd kun je hieronder Don’t Peek in zijn geheel checken.

Dag Disney+: 6 Marvel-films die je op Netflix kunt streamen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.