Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Original introduceert de echte Pirates of the Caribbean

De hoogtijdagen van Pirates of the Caribbean hebben we al achter de rug. Disney gaat zonder Johnny Depp verder, die na het gedoe met Amber Heard klaar lijkt te zijn in Hollywood. Zo is het cirkeltje rond: toen de lucratieve filmfranchise van start ging zag de filmstudio de acteur aanvankelijk ook als een te groot risico.

Nu gaat Pirates of the Caribbean naar verluidt verder met een vrouwelijke Jack Sparrow. Tot de grote woede van fans, uiteraaard. Drama, drama. Disneys grote concurrent, Netflix, biedt piraten-fans in de tussentijd een ander soort vermaak, in de vorm va een gloednieuwe documentaireserie mét actie.

The Lost Pirate Kingdom

Maak kennis met The Lost Pirate Kingdom. Toen we die naam zagen voorbij komen hoopten we aanvankelijk op een Game of Thrones-achtige serie in een piraten-setting, maar Netflix duikt in een ander genre. The Lost Pirate Kingdom is namelijk een documentaireserie die de verhalen van de echte Pirates of the Caribbean vertelt.

Van de iconische piraat zwartbaard en de sinistere Charles Vane tot de vrouwelijke piraat Anne Bonny. Hun aansprekende verhalen worden door niemand minder dan de meester der natuurdocumentaires verteld: David Attenborough. De beste man is al 94 jaar oud, maar gaat dit jaar toch nog zijn horizon verbreden op Netflix.

Zelfs Harry Potter en Joker moeten aan mondkapjes geloven

Netflix gaat voor actie

Hij doet de voiceover van de piratenserie op Netflix. Verwacht echter niet enkel een stoffige geschiedenisles: naast interviews met experts maakt de streamingdienst namelijk ook gebruik van nagespeelde scènes met acteurs. Fans van Pirates of the Caribbean kunnen dus ook op een vermakende dosis actie rekenen.

Het beste van beide werelden? Laten we het hopen! The Lost Pirate Kingdom staat nu op Netflix. Als je toch liever in de pure fictie duikt, dan kun je nog even aan een Johnny Depp-marathon beginnen op Disney+. Daar kun je namelijk alle Pirates of the Caribbean-films streamen!

Keihard cashen met één film: dit zijn de 10 best betaalde filmrollen ooit

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.