Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 2 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Matt Damon herenigd met Oppenheimer-acteur voor nieuwe thriller

In de nieuw te verschijnen thriller The Instigators wordt Matt Damon herenigd met Casey Affleck, met wie hij ook al samen schitterde in Oppenheimer. En dat is niet de enige reünie die ons in onze handen doet wrijven voor deze Apple TV+-film.

Matt Damon en Casey Affleck hadden, als respectievelijk generaal Leslie Groves en legerofficier Boris Pasch, geen scènes samen in Oppenheimer. In de nieuw te verschijnen Apple-productie The Instigators is dit anders. De Amerikaanse steracteurs nemen de twee hoofdrollen voor hun rekening en trekken de hele film met elkaar op. Doug Liman heeft de regie, eveneens een goede bekende van Matt Damon. Liman regisseerde namelijk ook The Bourne Identity.

The Instigators met Oppenheimer-acteurs Matt Damon en Casey Affleck

Twee acteurs die een rol hadden in dé film van 2023, Oppenheimer, schitteren misschien ook wel in dé film van 2024. The Instigators bevat op het eerste gezicht alle ingrediënten om een succes te worden.

Rory (Matt Damon) speelt een wanhopige vader die samenwerkt met een vers uit de gevangenis vrijgelaten Cobby (Casey Affleck). Samen beroven ze een corrupte politicus, maar dit gaat (uiteraard) mis. Ze slaan op de vlucht en worden hierbij geholpen door een bevriende therapeut, die gespeeld wordt door Hong Chau.

Hiermee dient zich een derde reünie aan. Ook Hong Chau werkte namelijk al eens samen met Matt Damon. Aan de zijde van hem en Christopher Waltz speelde ze in de comedy Downsizing van 2017.

Herenigd met Bourne-regisseur Doug Liman

The Instigators klinkt als een mix tussen The Fugitive en Jason Bourne, en onder leiding van The Bourne Identity-regisseur Doug Liman is deze belofte al voor 50 procent ingelost. Sinds het eerste deel van de ultrasuccesvolle Bourne-reeks werkten Matt Damon en Doug Liman niet meer samen. Deel twee en drie werden namelijk door Paul Greengrass geregisseerd.

In een interview met Entertainment Weekly laat Matt Damon weten dat hij blij is met hun hereniging: “Doug is een van de meest creatieve mensen die ik ooit heb ontmoet. Hij stopt gewoon niet totdat de film zo goed mogelijk is, en dat is het beste wat je van een regisseur kunt voelen. Ik vertrouw hem volledig.”

Deze zomer in de bioscoop en Apple TV+

We hoeven niet lang te wachten om te weten of The Instigators onze hooggespannen beloftes waarmaakt. De releasedatum staat in de VS gepland voor 2 augustus. Een week later verschijnt hij wereldwijd op Apple TV+.

Wordt The Instigators de opvolger van Oppenheimer als beste film van 2024? Dan zal hij in ieder geval moeten wedijveren met deze andere Apple TV+-blockbuster, die een cast heeft met nóg meer sterren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.