Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Lord of the Rings-held met Kingsman-cast in film John Wick-huis

Sir Ian McKellen, bij sommigen beter bekend als tovenaar Gandalf, pakt op hoogbejaarde leeftijd nog maar eens een hoofdrol. Hij speelt een gevreesde theatercriticus in de jaren 30-film The Critic. Filmdistributeur Lionsgate, bekend van de John Wick-films, heeft vandaag laten weten de film uit te brengen.

Met zijn 85 jaar is Ian McKellen iets jonger dan de absolute acteerheld die binnenkort de rol van Romeinse keizer op zich neemt. Voor beide Britten op leeftijd maken we echter een even diepe buiging. Samen met Kingsman-acteurs Gemma Arterton en Mark Strong schittert Ian McKellen in de nieuwe film The Critic. Eind september wordt de film in de bioscoop verwacht. 

The Critic: thriller over de jaren ‘30 gebaseerd op succesvol boek

Het verhaal van de nieuw te verschijnen film The Critic is gebaseerd op het boek Curtain Call uit 2015. De vileine theatercriticus Jimmy Erskine (Ian McKellen) houdt van drank, seks (met mannen) en het afzeiken van onzekere acteurs. Als Jimmy te maken krijgt met een nieuwe baas (Mark Strong), blijkt deze niet gecharmeerd is van zijn manier van recenseren. Jimmy sluit een pact met de onzekere actrice Nina Land (Gemma Arterton). Eerder scheef hij haar nog met satanisch genoegen de grond in, nu werken ze samen om de krantenbaas weg te krijgen.

Het is niet heel lastig voor te stellen hoe het drietal verzeild raakt in een web van verraad, chantage en moord. Maar toch willen we het graag zien!

Lionsgate koopt rechten The Critic

Deze week werd duidelijk dat Lionsgate de rechten voor de Britse thriller heeft binnengehaald. “Deze beklemmende thriller, geleid door Ian McKellens betoverende performance, hield ons op het puntje van onze stoel”, zegt Marie-Cair Benson, Executive Vice President van Lionsgate. 

the critic ian mckellen film (3)
(Afbeelding: Lionsgate)

Al in 2023 werd The Critic vertoond tijdens het filmfestival van Toronto. Over de rol van Ian McKellen schreef The Guardian destijds: “[hij] geniet van het volgende sluwe personage om zijn tanden in te zetten, verslindt elke scene, een heerlijke rol die hem niets dan de beste kritieken zal opleveren”. We hadden niets anders van de Lord of the Rings-veteraan verwacht.

The Critic draait vanaf 13 september in de Britse bioscopen. Niet lang daarna ongetwijfeld ook bij ons!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.