Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 21 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Antony Hopkins in nieuwe ‘Gladiator-serie’ met Game of Thrones-ster

Antony Hopkins neemt op 86-jarige leeftijd nog maar eens een epische rol op zich, namelijk die van de Romeinse keizer Vespasianus. Samen met Game of Thrones-acteur Iwan Rheon schittert hij in de tiendelige serie Those About To Die.

Those About To Die is van oorsprong een boek dat in 1958 werd geschreven door Daniel P. Mannix. Het verhaal gaat over politici, gladiatoren en (slaven)handelaren in het Romeinse Rijk. In 2000 diende het al als inspiratiebron voor het legendarische Gladiator van Ridley Scott. 24 jaar later is het nog eens onder het stof vandaan gehaald, dit keer voor een serie van tien afleveringen. In juli verschijnt Those About To Die op Peacock.

En we worden verwend, want ook Gladiator 2 staat volop in de steigers en heeft een cast om je vingers bij af te likken.

Those About to Die met Antony Hopkins als Romeinse keizer

De tiendelige serie Those About To Die neemt ons mee naar de nadagen van het Romeinse rijk. De 86-jarige Antony Hopkins speelt Vespasianus, de keizer die van ‘69 tot ‘79 Rome regeerde tijdens de Flavische dynastie. Net als Gladiator opereert de serie op het snijvlak van politiek en sport − mits je slaven die elkaar afmaken als ‘sport’ zou willen typeren. De oude Romeinen deden dat wél. 

gladiator those about to die antony hopkins
Antony Hopkins schittert als vanouds als keizer Vespasianus (Afbeelding: Peacock)

Iwan Rheon, die ons in Game of Thrones de stuipen op het lijf joeg als Ramsey Bolton, speelt de sluwe ritselaar Tenax die een nieuw team voor het wagenrennen probeert op te zetten. Het lukt hem om een stel Andalusische paarden op de kop te tikken die ongeëvenaarde snelheden kunnen halen. Andere rollen worden gespeeld door Sara Martins, Tom Hughes, Jojo Macari, Moe Hashim en Dimitri Leonidas.

‘Gladiator-serie’ eerst op Peacock, daarna bij ons?

De releasedatum voor alle tien afleveringen van Those About To Die staat gepland voor 18 juli op streamingsdienst Peacock. Helaas is Peacock op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland − al kun je met behulp van een VPN alsnog een abonnement afsluiten. Wie dat te veel gedoe vindt, kan alvast voorsorteren voor een release op Sky Showtime. Daar komen de films en series van Peacock namelijk in de regel terecht. Wanneer dit gaat gebeuren, is helaas onbekend.

Hieronder kun je alvast de trailer van Those About To Die bekijken. We hoeven Antony Hopkins maar een halve zin horen uitspreken om er heel veel zin in te krijgen.

Wil je de oude Britse baas al eerder zien schitteren dan bij de release van Those About To Die? Check dan de eerder dit jaar verschenen oorlogsfilm, met Antony Hopkins in de hoofdrol.

Game of Thrones-sterren van weleer

Those About to Die is niet de eerste serie waar weer eens een Game of Thrones-ster opduikt. Sterker, deze peperdure Netflix-hit is een veredelde Game of Thrones-reünie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.