Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 12 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe B-film 50 Cent en Mel Gibson is true crime in cultsaus

Een vergeten rapper uit de zeroes en een manisch-depressieve filmheld uit de nineties, samen op jacht naar een seriemoordenaar. Wellicht zijn we de enigen, maar wij hebben heel veel zin in de pas verschenen thriller Boneyard.

50 Cent: vertolker van het beste rapnummer uit de zeroes; recentelijk ook actief als acteur, waaronder in Expendables 4. 
Mel Gibson: ‘Sexiest Man Alive’ in 1985; beroemd om epische rollen in onder andere Mad Max en Braveheart; berucht vanwege zijn alcoholverslaving, losse handjes en manische persoonlijkheid.

In de thriller Boneyard werken 50 Cent en Mel Gibson samen als politierechercheur en FBI-agent. Plot en trailer duiden op een onvervalste B-film, maar met dit duo in de hoofdrol kunnen we er niet géén zin in hebben.

Mel Gibson en 50 Cent in true crime thriller Boneyard

In de thriller Boneyard stuit politiechef Carter (50 Cent) in de woestijn van New Mexico op een kuil met de resten van elf vermoorde vrouwen. Dit lijkt te wijzen op het werk van een seriemoordenaar, maar Carter vreest dat een van zijn eigen agenten wel eens de dader zou kunnen zijn.

Hij schakelt de hulp in van agent Petrovick (Mel Gibson), een FBI-agent in een Hawaii-blouse die gespecialiseerd is in de psychologie van moordenaars. Klinkt als een rol die de 68-jarige Australiër op het lijf geschreven is. En dat allemaal gebaseerd op waargebeurde verhalen rond een seriemoordenaar die bekendstaat als ‘The Bone Collector’.

Eerlijk is eerlijk, niets wijst erop dat dit een goede film word. Maar goed, dat dachten we van deze op het eerste gezicht slechte haaienfilm ook. Die scoort sinds de release op Netflix van vorige week echter als een tierelier.

De regie wordt voor rekening genomen door Asif Akbar, bekend van films als Skeletons in the Closet (3.1 op IMDb), The Weapon (2.5 op IMDb) en Starf*cker (6.4 op IMDb − best prima eigenlijk). De productie is van Colin Bates en Vincent E. McDaniel, ook geen hoogvliegers in de filmwered. Soms moet je echter vertrouwen op je jeugdhelden. En dat zijn Mel Gibson en 50 Cent (in ieder geval voor ondergetekende).

Vanaf 1 augustus in Nederlandse bios

Sinds deze week draait Boneyard in de Amerikaanse en Canadese bioscopen. Vanaf 1 augustus te zien in de Nederlandse bioscoop. Schitteren doen ze alvast in de recentelijk verschenen trailer, die je hierboven checkt.

En check ook even deze nieuwe oorlogsserie op Netflix, die is wél echt goed.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.