Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 12 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Huis in IJsland met enorm stuk wildernis te koop voor 200.000 euro

Weinig plekken zo desolaat als de IJslandse wildernis. Ideaal om een boek te schrijven, de zin van het leven te doorgronden of een hele lange baard te groeien. In dit artikel vinden we een huis in het meest desolate stukje IJsland, dat voor twee ton van jou kan zijn.

Enkele dagen geleden namen we je mee naar de mooiste plek van Zweden, waar je een idyllisch huis voor 75.000 euro kunt kopen. Zweden puilt uit van de romantische huisjes voor een habbekrats, maar IJsland is helaas een ander verhaal. De gemiddelde huizenprijs is er vergelijkbaar met Nederland.

huis in ijsland kopen
(Afbeelding: Fasteignir)

Om in IJsland een huis te kopen, moet je flink in de buidel tasten. Voor 200.000 euro vinden we in het Zuid-Westen van IJsland een mini-huisje van 35 vierkante meter met een enorme lap desolate wildernis erbij. Reykjavik ligt zo’n 80 kilometer verderop.

Huis in IJsland te koop met 13.000 m² perceelgrootte

In een gebied vol gletsjers, bergen en rivieren kun je je eigen stuk IJslandse wildernis aanschaffen voor 200.000 euro. Het perceel is met 13.100 vierkante meter groot genoeg om er dagenlang als een Viking in rond te dwalen (ideaal om te LARPen).

huis in ijsland kopen
(Afbeelding: Fasteignir)
huis in ijsland kopen
(Afbeelding: Fasteignir)

Het huis van amper 35 vierkante meter is niet veel soeps. Goed om te weten is wel dat je bij de koop een vergunning krijgt om er nog een huis van maximaal 350 vierkante meter bij te bouwen.

Inrichting van IJslands huis is Spartaans

We zeiden al dat de woningmarkt in IJsland net zo oververhit was als die van ons. 29.900.000 IJslandse kronen, oftewel 200.000 euro, is namelijk wel heel veel geld voor deze veredelde trekkershut. Wel zijn ook in de wildernis alle basisvoorzieningen aanwezig. Er is warm water, een verwarmingssysteem, elektriciteit en zelfs een glasvezel-aansluiting.

(Afbeelding: Fasteignir)
huis in ijsland kopen (10)
(Afbeelding: Fasteignir)

Maar goed, om een boek te schrijven, de zin van het leven te doorgronden of een baard te groeien, moet je niet te veel afleiding hebben. Voor meer informatie over dit huis in IJsland verwijzen we je naar Fasteignir Visir, het IJslandse Funda!

Liever Willem-Alexander als buurman dan − Game of Thrones werd hier opgenomen − een White Walker? Check dan dit Funda-appartement van 180.000 euro in Den Haag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.