Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

James Bond keert terug als weerwolf­­­jager in horrorfilm van zoon

Pierce Brosnan keert terug op het witte doek in een horrorfilm van zijn zoon. In Wolfland neemt de James Bond-veteraan de hoofdrol voor zijn rekening. 

Vier films lang in tien jaar tijd vertolkte Pierce Brosnan de rol van de op-één-na-coolste man ter wereld: die van geheim agent 007. Op 71-jarige leeftijd − hij is vandaag jarig, gefeliciteerd Pierce! − gaat de oude charmeur voor de hoogste trede. Alleen een rol als weerwolfjager is immers nóg cooler dan James Bond. Brosnan neemt de hoofdrol op zich in een film die geregisseerd wordt door zijn zoon. Wolfland gaat de horror-thriller heten, die volgens de promotietekst in ieder geval bloederig wordt.

Legendarische ‘James Bond’ pakt hoofdrol in Wolfland

In de film Wolfland wordt een jong meisje aangevallen door een weerwolf, waarna ze tekenen van een aanstaande gedaanteverwisseling begint te vertonen. Pierce Brosnan speelt een weerwolfjager op leeftijd, Delvin geheten, die het monster in de kraag zal vatten.

Hij komt terecht in een ‘dodelijke draaikolk van slachtingen’, zoals de promotietekst het mooi verwoordt. Hoewel, in het Engels klinkt het nog mooier: ‘deadly whirlwind of carnage‘. Een pretentieloze thriller met een oude held in de hoofdrol. Wij zien het wel zitten.

Samenwerking tussen Pierce Brosnan en zoon

Later dit jaar mag Pierce Brosnan met houten staak en tenen knoflook naar Engeland, want daar wordt de film opgenomen. Zijn zoon Sean Brosnan gaat de film regisseren, en hij heeft er zin in. Samen met zijn vader wil hij het weerwolf-genre herdefiniëren, zegt hij in een interview.

Hiervoor haalt hij de nodige special effects uit de kast, want hij laat Imaginarium Studios (bekend van Planet of the Apes) de special effects en ‘creature design’ voor hun rekening nemen. Dat zit wel goed dus. Een releasedatum is nog niet bekend, maar zo gauw we het weten hoor jij het ook!

Enkele jaren geleden zagen we Brosnan nog als briljante meesterdief in The Misfits. Ook sprak hij zich uit over de ideale opvolger van Daniel Craig als James Bond.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.