Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

The Misfits: Pierce Brosnan speelt briljante meesterdief in nieuwe thriller

Na zeven jaar 007 gespeeld te hebben weet Pierce Brosnan wel hoe je Bond-vibes neerzet. Die ervaring zet hij overduidelijk in voor The Misfits, een nieuwe actie-thriller waarin de Ierse acteur de hoofdrol speelt.

Niet als een geheim agent die aan de ‘goede kant’ staat, maar als een briljante dief. De bijna 68-jarige acteur speelt namelijk Richard Pace, een dief die met zijn wereldwijde overvallen schathemeltjerijk is geworden. Wanneer de FBI hem eindelijk te pakken heeft, lijkt zijn beruchte carrière tot een einde te zijn gekomen.

Pierce Brosnan als meesterdief

Niets is echter minder waar. De meesterdief weet uit de meest zwaarbewaakte gevangenis van Amerika te ontsnappen. Terwijl de FBI en de politie hem op de hielen zitten, wordt hij gered door The Misfits, een bende van criminelen die zich profileren als de moderne Robin Hoods. Geleid door de excentrieke leider Ringo.

De mysterieuze groep pleegt de meest ambitieuze overvallen. Niet om zo rijk mogelijk te worden, maar juist om korte metten te maken met onrecht en corruptie. Ze weten Pace te overtuigen om de overval van de eeuw te plegen. Hun doel? Miljoenen aan goudstaven stelen, die opgeslagen ligen onder één van de meest moderne gevangenissen ter wereld. Ze zijn in handen van de corrupte zakenman Schultz (Tim Roth), die ze gebruikt om terroristengroepen te financiëren.

The Misfits: bijna te streamen

En laat dat nou precies de persoon zijn waardoor het personage van Pierce Brosnan in de bak is beland. Met de kans op de ultieme wraak in het achterhoofd besluit hij zich dan ook aan te sluiten bij The Misfits. Wat volgt, als we regisseur Renny Harlin (Die Hard 2) moeten geloven, is een internationale explosieve achtbaanrit. Vol achtervolgingen, valse identiteiten en enorme explosies.

De eerste volledige trailer belooft in ieder geval een spectaculaire popcorn-film. Vol over de top actie. Het klinkt allemaal in ieder geval als een intrigerende combinatie van genres, acteurs en grootschalige actie. Plus: we gaan Pierce Brosnan duidelijk in zijn smooth Bond-modus te zien krijgen. Wat wil je nog meer? Hopelijk pakt The Misfits goed uit, al hoef je waarschijnlijk niet op Oscar-materiaal te rekenen.

Op 15 juli gaan we ontdekken of de film het labeltje van hersenloze actiefilm weet te ontstijgen. Vanaf dan is The Misfits namelijk digitaal verkrijgbaar.

12 nieuwe topfilms op Netflix: Batman, Superman, Harry Potter en meer

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.