Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp komt eindelijk met functie die al veel te lang ontbreekt

In de laatste jaren is WhatsApp flink gegroeid. Niet alleen qua aantal gebruikers, maar ook de applicatie zelf heeft flinke stappen gezet. De ooit zo simplistische chatapp zit tegenwoordig bomvol handige en grappige functies. Toch is WhatsApp nog niet helemaal compleet. Gelukkig is dat doel binnenkort weer een stapje dichterbij met de introductie van een nieuwe functie.

Het is al best een tijd mogelijk om audioberichten te versturen via WhatsApp. Deze functie is bij veel mensen enorm populair, maar helemaal af is hij nog niet. Hoewel de opties met betrekking tot spraakberichten flink toegenomen zijn, kun je nog steeds niet je bericht terugluisteren voordat je deze verstuurt. Het is verzenden en dan maar hopen dat je bericht gelukt is en dat je niks vergeten bent.

WhatsApp werkt aan review-functie

Gelukkig gaat dat naar alle waarschijnlijkheid snel veranderen. Het doorgaans zeer goed ingelichte WaBetaInfo heeft een zogenaamde ‘review’-functie ontdekt. Deze is nog niet beschikbaar voor het publiek, maar WaBetaInfo is erin geslaagd om deze al wel binnen te halen. In onderstaande video laten ze zien wat de functie doet en hoe je deze gebruikt.

Waar het op neer komt, is dat je het spraakbericht eenvoudig kunt terugluisteren voordat je deze verstuurt. Dan kan in verschillende situaties best handig zijn. Zo kun je eerst even luisteren of je bijvoorbeeld niet te geïrriteerd overkomt en of alle informatie juist is. Ook is het handig als je op een drukke plek bent. Met deze WhatsApp-functie kun je namelijk controleren of het omgevingsgeluid je opname net verpest heeft.

Meer goed nieuws voor spraakbericht-gebruikers

Volgens WaBetaInfo is de functie momenteel nog in ontwikkeling. De verwachting is dat deze update voor het versturen van spraakberichten binnenkort beschikbaar wordt voor beta-testers. Iedereen die de gewone versie van WhatsApp gebruikt, zal nog wat langer moeten wachten.

WhatsApp is binnenkort niet meer te gebruiken op deze iPhone modellen

De nieuwe terugluister-functie is overigens niet de enige verbetering. WhatsApp werkt aan nog een nieuwe optie waar fervent spraakbericht-gebruikers erg blij van gaan worden. Meer daarover lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.