Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt aan veelgevraagde update voor populaire functie

Hoewel er steeds meer concurrentie komt, is WhatsApp nog steeds met afstand de populairste berichtendienst. Grote kans dat dit ook jouw meest gebruikte communicatiemiddel is. Niet alleen om geschreven berichten te sturen, maar ook om spraakberichten te delen. Deze functie is enorm populair en lijkt nu een veelgevraagde upgrade te gaan krijgen.

Soms heb je geen zin om te typen of is het gewoon prettiger om een verhaal per spraakbericht te versturen. Je drukt hiervoor simpelweg op de groene opname knop rechts onderin (die met het het microfoontje) en steekt vervolgens van wal. Heel eenvoudig en ongekend populair. Menig WhatsApp-gebruiker gebruikt deze functie regelmatig om hele verhalen te vertellen.

WhatsApp werkt aan nieuwe functie

Dat is handig, maar dan moet de ontvanger wel de tijd hebben om het verhaal te beluisteren. Zeker als de zender lang van stof is, kan dit tot flinke irritaties leiden. Gelukkig heeft WhatsApp daar iets op gevonden. Volgens het doorgaans welingelichte WABetaInfo komt er binnenkort mogelijk de optie om de afspeelsnelheid aan te passen. Deze functie is opgedoken in een WhatsApp beta op zowel Android als iOS.

Zoals je hierboven kunt zien, kun je schakelen tussen drie snelheden. Naast de originele snelheid is het straks mogelijk om de boodschap met een factor 1,5 of 2 te versnellen. Wanneer je een bericht beluistert, verschijnt de huidige afspeelsnelheid in beeld. Door hierop te tikken verhoog je vervolgens de snelheid waarmee het bericht wordt afgespeeld.

Verbeterde spraakberichten

Op deze manier kun je lange spraakberichten flink inkorten. Voor veel mensen gaat dat een hoop tijd schelen. Tenminste, als deze functie er daadwerkelijk gaat komen. Op dit moment is de nieuwe WhatsApp-functie alleen beschikbaar in de beta. Daar wordt deze uitvoerig getest, maar het is geen garantie dat de nieuwe functie ook daadwerkelijk uitgerold gaat worden. Nog even afwachten dus.

WhatsApp in 2021: 5 nieuwe functionaliteiten en veranderingen

Gebruik je WhatsApp op een iPhone? Dan hebben we mogelijk slecht nieuws voor je. De app werkt straks namelijk niet meer op deze modellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.