Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Keanu Reeves en John Wick-team verrassen met unieke actieserie

Keanu Reeves gaat je meenemen in de wereld van filmstunts, in samenwerking met het brein achter het beste stunt en vechtwerk uit de John Wick-franchise. Maak kennis met Action.

Zelfs ervaren stuntmannen en vrouwen geven in interviews regelmatig toe verbaasd te zijn dat Keanu Reeves de afgelopen jaren als vijftiger de fysiek meedogenloze opnames van de John Wick-films vol wist te houden. De The Matrix-acteur wil ondanks zijn leeftijd zoveel mogelijk zelf doen. Inclusief vele maanden aan intense training.

Keanu Reeves presenteert Action

Zijn passie voor het genre spat dan ook van het beeldscherm af, ook in interviews. De beste man citeert obscure Hong Kong-actiefilms alsof ie ze gisteren nog heeft gezien, en kent vele jaren na dato nog de namen van elke stuntman en vrouw waar hij mee heeft samengewerkt.

Aanstekelijke passie en kennis dus, waarmee Keanu Reeves ook het perfecte gezicht voor Action is. Een gloednieuwe documentaireserie die je een kijkje achter de schermen geeft bij de stuntmannen en -vrouwen die stunts uitvoeren die je favoriete actiefilms mogelijk maken. Naast YouTube-series zoals die van Corridor Crew komen dergelijke professionals zelden in de spotlights te staan.

Daar brengen Keanu Reeves en David Leitch nu verandering in. David Leitch, zelf een voormalig stuntman, werkte aanvankelijk als stuntcoördinator aan de John Wick-films, en is nu zelf een gevierd regisseur van actiefilms. Bullet Train bijvoorbeeld, met de toekomstige James Bond: Aaron-Taylor Johnson.

Dieper dan explosies

Binnenkort komt zijn nieuwste actiefilm uit: The Fall Guy. Een film die, zeer meta, over een door Ryan Reynolds gespeelde stuntman gaat. In Action, een docuserie die hij samen met zijn vrouw Kelly McCormick, zelf een ervaren producente van actiefilms, produceert, krijg je dan ook onder andere een uitgebreide kijk achter de schermen bij die film.

In Action “staat het 87North stuntteam van Leitch en McCormick centraal en worden de boeiende verhalen onthuld van de gewone mensen die zich aangetrokken voelen tot de opwindende wereld van actiesporten, vechtsporten, motorcross en meer.”

De docuserie belooft dieper dan explosies en vechtscènes te gaan: “Bereid je voor op meer dan alleen adembenemende stunts; duik in hun persoonlijke levens en wees getuige van de offers die ze brengen en de uitdagingen die ze overwinnen terwijl ze jongleren met de meest unieke baan op de planeet.”

Goed, slecht en goed nieuws

Dat klinkt als intrigerende en vermakelijke televisie, al helemaal met Keanu Reeves als passievolle gids die de boel aan elkaar praat. De eerste trailer smaakt al meteen naar meer, en dat is goed nieuws, want Action is afgelopen vrijdag al van start gegaan met de eerste aflevering.

Helaas zijn we dan ook meteen bij het voorlopig nog slechte nieuws aanbeland: Action is een Peacock Original, en laat dat nou net die ene streamingdienst zijn die de afgelopen jaren nog niet zijn weg naar Nederland heeft gevonden. Met de nadruk op ‘voorlopig nog’, want de meeste Peacock Originals belanden bij ons uiteindelijk op de streamingdienst SkyShowtime.

In de tussentijd moet je het nog even doen met de bovenstaande trailer. Of stream op Netflix deze ondergewaardeerde parel van een actiefilm.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.