Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Keanu Reeves maakt plaats voor Dune-ster in John Wick-opvolger

John Wick heeft een opvolger. Maak kennis met The Killer’s Game, een gloednieuwe actiefilm met Dave Bautista (worstelaar en beest in films als Dune) in de hoofdrol en een Wick-veteraan aan het roer als regisseur.

Na het megasucces van de John Wick-franchise laat filmstudio Lionsgate de succesformule niet meer los. Met het ambigue einde van Chapter 4 en de pittige leeftijd van Keanu Reeves is de toekomst van de franchise echter onzeker. Ja, er staat nog een spin-off op de planning, maar zelfs de ‘immortal’ Matrix-acteur zal op een gegeven moment moeten afhaken.

Van John Wick naar The Killer’s Game

Gelukkig staan er genoeg opvolgers in de coulissen klaar. Sterker nog, Lionsgate wacht het vervolg van John Wick niet eens af. Na een uiterst gewelddadige kerstfilm en het denderende debuut van de Indiase Wick is het tijd voor de volgende bekende huurmoordenaar: Dave Bautista.

Prominente rollen in onder andere de Guardians of the Galaxy-films van Marvel en beide Dune-delen hebben ervoor gezorgd dat de voormalig worstelaar zijn strepen in Hollywood zeker heeft verdiend. De echte prominente hoofdrollen op zijn IMDb-pagina zijn echter schaars. Tot nu.

Lionsgate, de studio achter de John Wick-films, heeft namelijk de eerste volledige trailer uitgebracht voor The Killer’s Game. Een actiefilm die een comedy-sausje over de Wick-formule giet, met Bautista in de hoofdrol als een huurmoordenaar. Ook opvallend: The Killer’s Game is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Bonansinga, co-schrijver van de The Walking Dead-comics waarmee die megafranchise is begonnen.

Dave Bautista als terminale huurmoordenaar

Bautista speelt een huurmoordenaar met een pittige diagnose: hij is terminaal. Daarom besluit de professional om een hit op zichzelf te laten plegen, om een snelle dood te garanderen en zijn partner en zichzelf niet te lang te laden lijden. Klein probleem: de diagnose blijkt een foutje van de dokter, maar er is geen weg meer terug. De dodelijkste huurmoordenaars ter wereld hebben de missie al aanvaard.

the-killers-game-dave-bautista-John-Wick313
(Afbeelding: Lionsgate)

Een niet bijster origineel doch op papier al zeer vermakelijke insteek voor een actiefilm. Voor liefhebbers van het genre levert die synopsis wellicht een flinke déjà vu op, want Marvel-ster Frank Grillo speelde vorig jaar nog in een B-film met een zeer gelijksoortig plot.

Grote namen uit actiegenre

Afijn, dit soort films kijk je ook vooral voor de actie, en op dat vlak lijkt The Killer’s Game ook zeker te gaan scoren. De regie is namelijk in handen van J.J. Perry, een stuntlegende in Hollywood. De voormalig stuntman heeft een flinke steen bijgedragen aan menig actiefilm, van de originele Blade tot de John Wick-franchise. Hij maakte zijn regiedebuut met Day Shift, een Netflix Original met Jamie Foxx in de hoofdrol. Niet de allerbeste film, maar de stuntchoreografie was wel fantastisch.

Met Ben Kingsley, Terry Crews, Pom Klementieff en vechtheld Scott Adkins heeft de regisseur bovendien een topcast tot zijn beschikking. Hopelijk schieten Perry en Bautista in de roos, want fans hebben al even op deze film moeten wachten. Al sinds eind jaren negentig is er een adaptatie van het boek in the works. Wesley Snipers, Michael Keaton en Jason Statham zijn door de jaren heen allemaal aan de hoofdrol gekoppeld, maar het is dus Bautista die de film over de streep mag gaan trekken.

Begin september gaan we ontdekken of dat ook een memorabelen film op gaat leveren. Is Bautista de volgende Keanu Reeves? Laten we het hopen. Check in de tussentijd voor meer keiharde actie ook deze oorlogsfilm die sinds kort op Netflix te streamen is.

the-killers-game-dave-bautista-John-Wick313
(Afbeelding: Lionsgate)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.