Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

John Wick-maker dropt brute Netflix-film met Snoop Dogg en Jamie Foxx

Het brein achter de stunts in John Wick komt in augustus met een keiharde Netflix-film. Maak kennis met de eerste trailer voor Day Shift, een actiefilm met Jamie Foxx en Snoop Dogg in de hoofdrollen.

De zomervakantie is aangebroken. Terwijl je de hitte ontvlucht, heeft Netflix vanaf 12 augustus een veelbelovende popcornfilm voor je klaar staan.

Day Shift

Dan hebben we het over Day Shift, een gloednieuwe actiefilm van Chad Stahelski. Een naam die je misschien niet zoveel zegt, maar zijn portfolio wel. De beste man is namelijk de regisseur achter de John Wick-films.

Films waarvoor hij ook nog eens de spectaculaire stunts choreografeerde. Zo is de ondertussen 53-jarige filmmaker ook begonnen, als stuntman. Na een korte carrière als kickboxer veroverde hij op 24-jarige leeftijd Hollywood.

Jamie Fox als vampierjager

Maar goed, terug naar Day Shift. Dat is dus de naam van een nieuwe Netflix Original, met niemand minder dan Snoop Dogg en Jamie Foxx in de hoofdrollen.

Foxx speelt een hardwerkende vader genaamd Bud Jablonski , die simpelweg zijn slimme dochter een goede jeugd wil bieden. Zijn alledaagse baantje als schoonmaker van zwembaden is echter een dekmantel voor zijn echte bron van inkomsten: het jagen op en doden van vampiers.

Jamie Foxx en Snoop Dogg jagen op vampieren in Netflix-film van John Wick-regisseur
Jamie Foxx en Snoop Dogg (Afbeelding: Netflix)

Bud is uit de nationale unie van vampierjagers getrapt na een reeks aan incidenten. Gelukkig krijgt hij nog een laatste kans om zichzelf te bewijzen. Het personage van Foxx zal wel moeten slagen, als hij zijn dochter niet wil teleurstellen. Hij trekt op met een mede-vampierjager, gespeeld door Snoop.

John Wick-veteranen

De cast van Day Shift bestaat verder onder andere uit Snoop Dogg, Dave Franco, Meagan Good en Karla Souza. Chad Stahelski heeft de touwtjes in handen als producent, maar de regie ligt bij J.J. Perry. Hij maakt zijn regiedebuut met Day Shift, en was onder andere verantwoordelijk voor de stunts in John Wick 2.

Daar houdt het lijstje met John Wick-veteranen niet mee op. Het script van deze Netflix-film is namelijk geschreven door Shay Hatten, die eerder John Wick 3 en 4 schreef.

Binnenkort op Netflix

Met zo’n lijst aan namen kun je er bijna wel van uitgaan dat Day Shift in ieder geval op één vlak gaat slagen: het afleveren van strak in beeld gebrachte en uiterst vermakelijke actie. De eerste trailer bevestigt alvast die verwachting.

Op 12 augustus gaan we erachter komen of de rest van de actiefilm ook goed zit. En ach, op zijn minst hebben we deze zomer een lekkere hersenloze actiefilm om te checken. Haal de popcorn maar alvast in huis (of maak het zelf)!

Deze animatiefilm op Netflix is de nieuwe wereldwijde megahit

Jamie Foxx en Snoop Dogg jagen op vampieren in Netflix-film van John Wick-regisseur
💪🏼 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.