Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Wandelende Peter Gillis laat Massa is Kassa-kijkers janken

Een totaal surrealistische uitzending van Massa is Kassa, want Peter Gillis ging een eind wandelen. Dit maakt onderdeel uit van zijn poging tot afvallen. Nu deed hij mee aan een sponsorloop, en kijkers hadden het niet meer.

Even voor de mensen die niet weten wat Massa is Kassa is, en hopelijk zijn dat er veel: dit is een realityshow op SBS6 rond Peter Gillis. Deze non-nonsense multimiljonair is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België. In het programma volg je het reilen en zeilen binnen zijn onderneming en rond zijn privéleven.

Peter Gillis is hard aan het afvallen

Een poging tot afvallen ging er wat minder makkelijk in bij Peter Gillis dan zijn geliefde worstenbroodjes en frikandellen. Er was een behoorlijke wake-up call nodig voor een gezonder dieet, om uiteindelijk zonder gehijg en gepuf te kunnen wandelen bijvoorbeeld.

In maart dit jaar werd hij afgevoerd door een ambulance met een hartslag van 30. Puur te wijten aan een ongezonde levensstijl. En als je ziet wat hij dagelijks naar binnen werkte, kwam dat voor de buitenwereld niet echt een verrassing.

Wandelen in Massa is Kassa

Inmiddels is Peter Gillis dus al even aan het afvallen. Samen met Chatilla van Grinsven kreeg hij al een eigen sportrubriek in Shownieuws, maar ook in Massa is Kassa is het nu een centraal thema.

In de meest recente aflevering van Massa is Kassa ging Peter Gillis wandelen, 5 kilometer welteverstaan. Klinkt als niks, maar voor iemand met zwaar overgewicht blijkt het toch een hele opgave. Voice-over Frank Lammers dikte de wandeltocht nog eens heerlijk aan met een sensationeel sausje. “De lokale pers is massaal uitgerukt (één camera, red.) om deze topprestatie van A tot Z in beeld te brengen. De fans nemen alvast afscheid van hun held. Want niet iedereen is er van overtuigd dat ie het overleeft. Vijf kilometer!”

Kijkers reageren massaal

Massa is Kassa-kijkers konden hun digitale tranen van het lachen niet bedwingen. Een overzicht van de reacties. En ja, Peter Gillis heeft de wandeltocht levend volbracht. De betreffende aflevering bekijk je hier terug.

Bekijk ook het wagenpark van Peter Gillis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.