Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 18 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Peter Gillis: pijlsnelle en peperdure auto’s

Peter Gillis is door de realityserie Massa is Kassa in no-time een bekende Nederlander geworden. In de serie is te zien hoe de eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken zijn vermogen voor een deel investeert in mooie auto’s. Dit is zijn wagenpark.

Peter heeft zijn rijkdom te danken aan zijn onderneming. Hij is eigenaar van elf vakantieparken, waar je een budgetvakantie kunt boeken. De winst wordt gegenereerd door de massa. De parken hebben tezamen een bezettingscapaciteit van 55.000 personen per dag tijdens hoogseizoenperiodes.

Het wagenpark van Peter Gillis uit Massa is Kassa

Massa is kassa, dus. Met de behaalde winst koopt Peter Gillis nog wel eens een cadeautje voor zichzelf, getuige het wagenpark dat hij heeft opgebouwd. Regelmatig wisselt de bekendheid van auto’s.

Peter Gillis, Massa is Kassa, wagenpark, auto's, motoren
(Afbeelding: Gerben Weening)

“Ik kijk vaak of een auto een slimme investering is. Door lange levertijden of schaarste kan ik de auto’s vaak voor meer geld verkopen dan ik ze kocht”, aldus de Massa is Kassa-ster.

1. Roll-Royce Phantom

Als dagelijks vervoer heeft Peter Gillis een van de meest luxe auto’s die te koop zijn. Hij is trouw aan het Britse merk Rolls-Royce en bezat eerder al een Cullinan Black Badge. Deze verkocht hij voor een Phantom, een model dat eerder ook al onderdeel van zijn wagenpark was.

Roll-Royce Phantom, wagenpark, rolls-royce, auto's, massa is kassa
(Afbeelding: Wheelsage)

Hij kocht de auto niet nieuw, maar met 220 kilometer op de teller. Voorin de neus van de chique Engelsman ligt een zijdezachte 6.75 liter V12 met twee turbo’s. De krachtcentrale levert 572 pk en 900 Nm. Hiermee sprint de bijna 2.600 kilogram zware auto van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 5,3 seconden.

6 vragen aan Massa is Kassa-ster Peter Gillis: ‘Ik ben een straatvechter’

De nieuwprijs van een Rolls-Royce Phantom is minimaal 545.000 euro. Peter Gillis rijdt de auto op Belgisch kenteken, dat scheelt een flink bedrag aan BPM.

2. Ferrari 812 GTS

In de serie Massa is Kassa was te zien hoe Peter Gillis een Ferrari 812 GTS kocht. De sportwagen heeft een 6.5 liter V12 die goed is voor 800 pk. Met een gewicht van 1.645 kilogram sprint de bolide in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het getal ‘200’ verschijnt al na 8,3 seconden op het dashboard en het versnellen stopt pas bij 340 kilometer per uur.

Peter Gillis, Massa is Kassa, wagenpark, auto's, motoren
(Afbeelding: Wheelsage)

De nieuwprijs van de Ferrari is zo’n 435.000 euro. De Massa is Kassa-bekendheid kocht de auto vorig jaar tegelijk met de Rolls-Royce Cullinan Black Badge (startprijs 494.452 euro) voor een bedrag van 1 miljoen euro.

3. Mercedes-AMG GT Black Series

“De Ferrari is op de rechte stukken vlot, maar in de bochten maakt de Italiaan geen schijn van kans. Deze Mercedes is gewoon te snel”, zei Peter Gillis over dit racemonster. Toen de Mercedes-AMG GT Black Series op de markt kwam, was de bolide het snelste productievoertuig op de Nürburgring Nordschleife. De rondetijd was 6 minuten en 44,97 seconden.

Peter Gillis, Massa is Kassa, wagenpark, auto's, motoren
(Afbeelding: Mercedes-Benz)

In de neus van de Mercedes ligt een 4.0 liter V8, voorzien van twee turbo’s. De krachtbron levert een vermogen van maximaal 730 pk en 800 Nm koppel. De Duitser sprint in 3,2 seconden vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 325 kilometer per uur.

Peter Gillis ziet geld verdampen in nieuwe aflevering Massa is Kassa

De nieuwprijs van de knaloranje auto bedraagt in Nederland 420.982 euro. Vermoedelijk heeft Peter Gillis een stuk meer voor de auto betaald. De zeldzame AMG is door de jaren heen erg in waarde gestegen. Het tegenovergestelde van massa is kassa, dus.

Harley-Davidsons van Peter Gillis

Naast autoliefhebberij heeft Peter Gillis ook een passie voor motoren, Harley-Davidsons om precies te zijn.

Harley Davidson V-twin 1909
De Harley Davidson V-twin 1909, naar verluidt de duurste motor uit de collectie van de Massa is Kassa-ster (Afbeelding: Peter Gillis)

Manners Magazine spitte zijn verzameling door en selecteerde de pareltjes uit zijn collectie. Kijk hier voor de vintage motorverzameling van de ondernemer.

De auto’s van Bill Gates

Waar Peter Gillis enkel voor exorbitante bolides kiest, zijn andere rijken een stuk ingetogener. Bill Gates, die jaren lang de rijkste man op aarde was, heeft in verhouding tot zijn vermogen een subtiel wagenpark. Welke auto’s hij heeft, lees je in dit artikel.

Het wagenpark van Elon Musk: welke auto’s rijdt ‘s werelds rijkste man?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.