Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Spiderhead: is deze Netflix-thriller met Chris Hemsworth de moeite waard?

Wie nu op Netflix rondkijkt voor een nieuwe film loopt gegarandeerd tegen Spiderhead aan. De streamingdienst doet namelijk goed haar best om deze nieuwe thriller aan de man te brengen. Logisch, want met een origineel verhaal en indrukwekkende cast (met o.a. Chris Hemsworth) hoopt Netflix op succes. Maar gaat dat ook lukken? Dit zegt Rotten Tomatoes.

Inmiddels zou je denken dat ieder verhaal wel een keer gedaan is in een film of serie. Toch slaagt Netflix erin om met Spiderhead iets nieuws te bedenken. Deze thriller speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over een nogal bijzondere gevangenis. Deze wordt gerund door Chris Hemsworth, maar hij is niet alleen gevangenisbewaarder.

Chris Hemsworth als gestoorde wetenschapper in Spiderhead

Zijn eigenlijke beroep is dokter. Hij ziet de mensen die in zijn gevangenis zitten dan ook niet als gevangenen, maar als proefkonijnen. Dat zijn ze eigenlijk ook, want ze hebben toestemming gegeven om mee te doen aan een experiment in ruil voor strafvermindering. Dat kan een goede deal zijn, maar in deze Netflix-film is dat zeker niet het geval.

Chris Hemsworth geeft ze drugs die invloed hebben op hun emoties. Hiermee hoopt hij toekomstige criminelen makkelijker onder de duim te krijgen. Om op dat punt te komen, moet er dus eerst getest worden. En dat is zeker niet zonder risico. Het gebruik van deze drugs heeft soms vergaande en dodelijke gevolgen. De gevangenis wordt hierdoor een soort kluis vol met explosieve emoties. Dat kan uiteraard niet goed gaan.

Uitstekende cast en Deadpool-schrijver

Een interessant verhaal, dat ook nog eens door getalenteerde acteurs verteld wordt. Zo heeft Netflix naast Marvel-ster Chris Hemsworth ook Miles Teller, Jurnee Smollett, Tess Haubrich en BeBe Bettencourt geregeld. Ook de schrijver is een bekende naam, want Rhett Reese kennen we van Deadpool. Voldoende ingrediënten voor succes zou je zeggen, maar afgaand op de Rotten Tomatoes score is dat helaas niet het geval.

Een Marvel-film is de grote Netflix-hit van dit moment

Met 52% is Spiderhead zeker niet het succes geworden waar Netflix op gehoopt had. De film scoort met name kleine onvoldoendes en af en toe een zesje. Hoewel een enkeling nog wel redelijk enthousiast is over het idee en de prestaties van Hemsworth, is het merendeel niet overtuigd. Spiderhead doet te weinig om boeiend te blijven en laat net wat te veel steken vallen.

Aanraders op Netflix

Zo is het zonde, maar lijkt het er sterk op dat je Spiderhead beter links kan laten liggen. Mocht je dit weekend wat anders op Netflix willen kijken, check dan hier het complete overzicht met alle films en series die deze maand verschijnen. Geen tijd om daar doorheen te gaan? Dan is deze film onze tip van dit moment.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.