Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Een Marvel-film is de grote Netflix-hit van dit moment

Venom: Let There Be Carnage is nu op Netflix te zien, en die film bewijst nog maar eens dat Marvel ook op deze streamingdienst ongekend populair is. Op Hustle na is dit de best bekeken film in Nederland van dit moment.

Huh, een Marvel-film op Netflix? Ja, het alleenrecht is nog steeds niet voor Disney+, te weten dat de films rond het universum van Spider-Man nog altijd worden gedistribueerd door Sony Pictures Releasing. Denk aan Morbius, Spider-Man zelf en dus ook Venom. Daarvoor gelden andere uitzendrechten dan MCU-films van Walt Disney Studios Motion Pictures.

Venom: Let There Be Carnage op Netflix

In de comics werd Venom oorspronkelijk geïntroduceerd als een superschurk en de grote vijand van Spider-Man. Maar zoals je in de eerste standalone film met Tom Hardy in de hoofdrol al zag, is hij geëvolueerd tot een antiheld en misschien zelfs wel tot een volwaardige superheld.

Waar Venom (2018) vooral een oorsprongsverhaal was, gaan Eddie Brock en zijn alterego Venom nu direct de strijd aan met een nieuw dreigend gevaar. De grote schurk is seriemoordenaar Cletus Casady (Woody Harrelson), een nieuwe buitenaardse symbiont die stripboekfans wel kennen uit de comics van Marvel. Tijdens de strijd tegen deze brute moordenaar worstelen Eddie Brock en zijn alterego ook nog altijd met hun onderlinge relatie. De film is nu te zien op Netflix.

Marvel-film wereldwijd een grote hit

Hustle, de nieuwe Original met Adam Sandler, is in Nederland de beste bekeken film op Netflix van dit moment. Op de voet gevolgd door Venom: Let There Be Carnage (2021). Ook wereldwijd staat de Marvel-film in zo’n beetje alle landen in de lijstjes met best bekeken films. Maar ook op andere streamingdiensten scoort de film. Bekijk hier het overzicht van datawebsite Flixpatrol.

Venom Let There Be Carnage, netflix, hit, marvel film, tom hardy
Tom Hardy als Eddie Brock (Afbeelding: Sony)

Deel 1 van Venom nog niet gezien? Wees gerust, die is ook nog altijd op Netflix te zien. En voor de Tom Hardy-fans: check ook de heerlijke serie Taboo.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.