Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 dec 2020

Morbius-trailer: Jared Leto introduceert zijn Marvel-vampier

2020 was afzien voor filmfanaten, maar het glas is half vol: daardoor hebben we met 2021 een propvol filmjaar voor de boeg. Met onder andere Morbius, de nieuwe Spider-Man-film van Sony! Een nieuwe trailer introduceert de door Jared Leto gespeelde Marvel-vampier.

Sinds de huidige pandemie bleef het lang stil rondom de Spider-Man-spinoff Morbius. Fans moesten het enkel doen met het nieuws dat de superheldenfilm pas op 19 maart uit zal komen, volgend jaar.

Morbius trailer

Nu blijft het eindelijk niet meer enkel bij een korte teaser. Sony heeft in thuisland Japan namelijk een nieuwe trailer voor Morbius uitgebracht, waarin Jared Leto geïntroduceerd wordt als de gelijknamige vampier. Plus: we krijgen zijn superkrachten in actie te zien. Even voor de goede orde: Morbius is een personage uit de comics van Marvel, maar doordat het een Spider-Man-schurk is liggen de filmrechten, net zoals die van Spidey zelf, bij Sony.

Morbius is de schurken-naam van dokter Michael Morbius. Een wetenschapper die leed aan een zeldzame bloedziekte en zichzelf probeerde te genezen, met desastreuze resultaten.

Schurk of antiheld?

In plaats van te worden genezen, kreeg hij een aandoening die een vorm van vampirisme is – de dorst naar bloed, samen met puntige vampierentanden en superkrachten – en vocht hij onder andere tegen Spider-Man. Na verloop van tijd werd hij echter een soort antiheld en kreeg hij zelfs zijn eigen Marvel-comics.

Afhankelijk van welke verhaallijn Sony verfilmt kan Jared Leto’s personage dus zowel een schurk als held zijn. Of, waarschijnlijker, beide, met een twist.

De regie is in handen van Daniel Espinosa (Safe House, Life), die aan de slag is gegaan met een script van schrijversduo Burk Sharpless en Matt Sazama (Lost in Space).

Topcast

Naast Leto heeft Jared Harris (Mad Men, The Crown) een grote rol in de film, evenals Adria Arjona (Pacific Rim Uprising) als Martine Bancroft, die verloofd was met Morbius voordat hij per ongeluk in een vampier veranderde.

Matt Smith is ook in de film en speelt Loxias Crown. Crown is in de comics een Hydra-agent die Morbius probeert te kidnappen om experimenten op de wetenschapper uit te voeren. Oh ja, en vergeet Michael Keaton niet!

Het moge duidelijk zijn: we weten nog vrij weinig over welke kant Sony met deze Spider-Man-spinoff op wilt gaan. Iets wat we in deze tijd van trailers vol spoilers enkel kunnen toejuichen. Op naar 19 maart!

Morbius trailer: Jared Leto introduceert zijn Marvel-vampier
Poster (Bron: Sony Pictures)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Morbius-trailer: Jared Leto introduceert zijn Marvel-vampier
Sluiten