Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit ‘onbetaalbare’ F1-horloge maakt de Mercedes-AMG One compleet

IWC Schaffhausen brengt samen met Mercedes-AMG de Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition ‘AMG One Owners’. Dit horloge maakt de Formule 1-ervaring van de auto compleet.

Nog niet zo lang geleden werd de Mercedes-AMG One gepresenteerd, een straatlegale auto die erg dicht in de buurt komt van een echte Formule 1-auto. Maar een beetje coureur heeft natuurlijk een bijpassend – en zeer prijzig – horloge.

Formule 1 en horloges

Dat Formule 1 en horloges hand in hand gaan, onderstrepen alleen al de uurwerken van de coureurs. Zo draagt Charles Leclerc een Richard Mille van meer dan 2 miljoen euro.

Deze IWC Schaffhausen is tevens enkel weggelegd voor miljonairs. Niet omdat het horloge zo duur is, de prijs is nog eens niet bekendgemaakt, maar omdat je eigenaar van een Mercedes-AMG One moet zijn om een exemplaar te kopen.

Tennisser Roger Federer draagt verkeerd horloge tijdens Formule 1

De Formule 1-auto voor de straat heeft een prijskaartje van zo’n 2,275 miljoen euro, exclusief belastingen. Er zijn 275 exemplaren verkocht. De kopers zullen elk benaderd worden om het speciale horloge te kopen. Voor een normale sterveling dus niet haalbaar en onbetaalbaar.

Horloge in de stijl van Mercedes-AMG One

Het ontwerp van de klok past volledig bij de Formule 1-AMG. Om te beginnen is er voor de kleuren zwart, zilver en mintgroen (Petronas Green) gekozen en zie je de Mercedes-ster terug op de rubberen band. De wijzerplaat beschikt over een maanfase, zichtbare tourbillon (mechaniek van uurwerk) en gangreserve van maximaal 96 uur. Deze laatste weergave is vormgegeven als toerenteller.

Mercedes-AMG One, IWC, Formule 1, Horloge
(Afbeelding: IWC)

De kast heeft een diameter van 46,2 millimeter en een hoogte van 13,5 millimeter en is vervaardigd uit titanium aluminide. Dit is een complex, zeer kostbaar en supersterk metaal dat lastig te bewerken is. Het materiaal drijft prijs van het sieraad flink op en zorgt voor een lichte kast die beter bestand is tegen corrosie dan titanium.

Goede investering voor miljonairs

Het horloge is net als de straatlegale Formule 1-auto hyperexclusief en zal dit ook blijven. Hoewel het uurwerk waarschijnlijk een flink prijskaartje heeft, is het voor veel kopers van de Mercedes-AMG One een leuk extraatje om toe te voegen aan hun collectie. Daarbij is zo’n combinatie van een exclusieve auto met bijpassend horloge waarschijnlijk een goede investering.

Verstappen krijgt nu al concurrentie van nieuwe Nederlander in Formule 1

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.