Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 7 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Bill Gates: Porsche-liefhebber met een brede smaak

Bill Gates kennen we natuurlijk als medeoprichter van Microsoft, een bedrijf dat hem miljardair maakte. De ondernemer was jarenlang de rijkste man ter wereld, en heeft nog steeds meer dan voldoende vermogen om mooie auto’s in zijn wagenpark te hebben.

Het fortuin van de Amerikaan wordt geschat op 132,3 miljard dollar (125,33 miljard euro). Een heel klein deel van dit vermogen stopt hij in auto’s. Naar verluidt heeft hij zes auto’s in zijn wagenpark.

Het wagenpark van Bill Gates

De slimme zakenman zou een autoliefhebber, of beter gezegd, Porscheliefhebber zijn. Hoewel hij een leuke collectie heeft, ontbreekt het in zijn wagenpark aan knotsgekke hypercars en exclusieve luxebolides.

1. Porsche 959

Dat hij een echte liefhebber is van het merk Porsche, bewijst zijn eerste auto: een Porsche 959. Van de klassieke Duitse sportwagen zijn maar 292 straatlegale versies gebouwd.

Wagenpark, auto's, Bill Gates
(Afbeelding: Wheelsage)

Achter de voorstoelen ligt een zescilinder boxermotor met dubbele turbo, goed voor een vermogen van 450 pk en 500 Nm aan koppel. De ‘gewone’ versie weegt 1450 kilogram en sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,7 seconden. De topsnelheid ligt op 317 kilometer per uur, absurde prestaties voor zijn tijd!

2. Porsche 911

Als Porscheliefhebber moet je natuurlijk hét Stuttgartse icoon in je wagenpark hebben: de Porsche 911.

Wagenpark, auto's, Bill Gates
(Afbeelding: Wheelsage)

Bill Gates kiest niet voor een gloednieuwe 992, maar heeft een Porsche 911 Turbo van de 930-generatie. Hij kocht de auto nieuw in 1979. De bolide beschikt over een 3.3 liter-boxermotor met een vermogen van 300 pk. Daarbij is het een van de meest iconische Porsche-designs aller tijde.

3. Ferrari 348

Een ander icoon is de Ferrari 348. Het Italiaanse raspaard wordt gezien als de laatste echte oer-Ferrari, zonder moderne hulpmiddelen.

(Afbeelding: Wheelsage)

Onder de motorkap ligt een 3.4 liter V8, goed voor 300 of 320 pk. Naar verluidt heeft Bill Gates de 300 pk-variant.

4. Porsche Taycan

Bill Gates heeft niet enkel milieubelastende klassieke sportwagens in zijn wagenpark, maar ook een Porsche Taycan. De eerste volledig elektrische auto van Porsche.

(Afbeelding: Wheelsage)

Bill Gates kocht de allereerste uitvoering: de Turbo. Dit model beschikt over 680 pk, sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,2 seconden en heeft een topsnelheid van 260 kilometer per uur.

5. Ford Focus

Als onopvallende dagelijkse auto heeft Bill Gates een Ford Focus van de tweede generatie. Of de miljardair de auto nog steeds bezit is de vraag.

(Afbeelding: Wheelsage)

De burgerlijke bolide heeft een 1.6 liter viercilinder goed voor 100 pk en 150 Nm. De topsnelheid bedraagt 182 kilometer per uur en voor de nul-naar-honderd-sprint neemt de Amerikaan 13,6 seconden de tijd.

6. Chevrolet Suburban

Een stuk opzichtiger is deze Amerikaan: de Chevrolet Suburban. Al valt de 5,7 meter lange sloep op de Amerikaanse ‘highways’ niet echt op.

(Afbeelding: Chevrolet)

Onder de motorkap ligt een 5.3 liter V8 goed voor 355 pk en 519 Nm aan koppel. Naar verwachting zit Bill Gates niet achter het stuur van de Amerikaanse mastodont, maar wordt hij in deze auto rondgereden.

Overige auto’s in het wagenpark van Bill Gates

Hoewel het niet bevestigd is, en Bill Gates nooit is gespot met deze auto’s, gaan de geruchten dat het wagenpark van de miljardair veel meer bolides beslaat. Een Rolls-Royce Phantom, meerdere Lamborghini’s, een Maybach 62 en een Bugatti Veyron zou hij allemaal in zijn collectie hebben. Of deze geruchten waar zijn, zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Wagenpark, auto's, Bill Gates
Maybach 62. (Afbeelding: Wheelsage)

Waardoor Bill Gates niet de rijkste mens is (en het is niet zijn filantropie)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.