Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Voldemort-acteur deelt sensueel plan voor spin-off Harry Potter

Voldemort-acteur Ralph Fiennes heeft niet alleen trek in een terugkeer naar de Harry Potter-franchise, maar heeft zelfs al sensuele plannen voor een spin-off.

Alhoewel het alweer elf jaar geleden is dat Ralph Fiennes Voldemort speelde op het witte doek, wordt hij nog praktisch elk interview bestookt met vragen over Harry Potter. De enige vloek die de gehele cast ook buiten de magische wereld van J.K. Rowling blijft achtervolgen.

Voldemort heeft trek in terugkeer

Fiennes speelde de rol voor het eerst in 2005, in Harry Potter and the Goblet of Fire. De 59-jarige acteur bekende onlangs al interesse te hebben in een terugkeer: “Ik voel een soort genegenheid voor Voldemort. Dus als er een wereld was waarin Voldemort terugkwam, zou ik gretig zijn om dat opnieuw te doen.”

Terwijl Fantastic Beasts tot een snel einde wordt gebracht, doen al jaren geruchten de ronde dat Warner Bros. spin-offs van de reguliere Harry Potter-films wil gaan maken voor op HBO Max.

Toen entertainmentmagazine The List Ralph Fiennes onlangs opnieuw vroeg of hij daar interesse in zou hebben, kreeg het online magazine een iets pikanter antwoord dan ze waarschijnlijk hadden verwacht.

Dit verdiende Daniel Radcliffe met de Harry Potter-films

Sensuele spin-off Harry Potter

De Britse acteur kreeg de vraag voor zijn kiezen tijdens een promotietour voor The Forgiven, een film waarin Fiennes tegenover Jessica Chastain speelt. Als antwoord op de vraag kwam de acteur meteen met een heel concept op de proppen voor een Voldemort-serie. Een iets minder… familievriendelijk concept:

Fiennes: ‘Ik denk dat Voldemort terug zou moeten komen, en dan zou er de bruid van Voldemort moeten zijn, gespeeld door Jessica.’

Chastain: ‘Prima, maar zou het dan een liefdevol huwelijk zijn?’

Fiennes: ‘Ik denk van wel. Het zou erg ingewikkeld zijn. Het zou een obsessie zijn. Ze zouden elkaar haten. Dan zouden ze toch nader tot elkaar komen met ongelooflijke spreuken. Ze zouden geweldige seks hebben, om vervolgens weer op traumatiserende wijze uit elkaar te gaan. Ze zouden hun magie gebruiken om elkaar te manipuleren en verliefd op elkaar te worden.’

Chastain: ‘Dat klinkt heel spannend, maar niet zo geschikt voor kinderen, maar wie maakt dat wat uit?’

Fiennes: ‘Precies, wat maakt dat uit.’

Nieuwe Harry Potter film Voldemort spin-off
Ralph Fiennes in 2019 (Afbeelding: EPA/PHILIPP GUELLAND)

Knipoog

Het moge duidelijk zijn dat Fiennes hier natuurlijk de draak steekt met de interviewer. Na duizend keer deze vraag beantwoord te hebben, is een vleugje humor wel welkom.

Maar toch: Fans zullen waarschijnlijk voor elk stukje verdieping van Voldemort de portemonnee trekken, ook (of juist) als het een sensuele spin-off met Jessica Chastain betreft. De kans dat Warner Bros. daar trek in heeft, is ietsje kleiner. In ieder geval staat Fiennes te popelen om terug te keren naar de wondere wereld van Harry Potter.

Warner Bros., waar wacht je nog op?

The List

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.