Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

R.I.P. Fantastic Beasts: toekomst Harry Potter-films krijgt vorm

We willen allemaal meer Harry Potter, dat is wel duidelijk. Fantastic Beasts is een leuk zoethoudertje, maar niet waar de franchise voor de meeste fans om draait.

Met de lancering van streamingdienst HBO Max lijkt een toekomst vol Harry Potter-series en films gelukkig dichterbij dan ooit. Na The Mandalorian (Star Wars) kan Warner Bros. bijna niet achterblijven. De magische wereld van J.K. Rowling uitbreiden is een no-brainer.

De toekomst van Harry Potter

De studio moet nog wat hordes nemen. De streaming-rechten van de franchise liggen bijvoorbeeld de komende jaren nog elders, en Rowling heeft inhoudelijk de controle over wat er wel en niet mag worden gemaakt.

Het is dus geen Star Wars, waarmee Disney praktisch alles kan doen wat het wil, ongeacht wat George Lucas ervan vindt. Toch is er hoop, als we Jason Kilar moeten geloven.

Draco speelde een andere rol in de Harry Potter-films dan je dacht

CEO WarnerMedia doet boekje open

Hij is CEO van WarnerMedia, het moederbedrijf waar de filmfranchise onder valt. Afgelopen week was hij te gast tijdens het Morgan Stanley Technology, Media & Telecommunications Conference. Die naam mag je snel weer vergeten, maar een quote van hem valt op:

“Er is een klein ding genaamd Harry Potter, een van de meest geliefde franchises. We zijn ongelooflijk dankbaar dat we kunnen samenwerken met J.K. Rowling en dus zou ik zeggen dat daar veel fun potentie in zit.

Volgens aanwezigen teaste hij daar een grote toekomst voor de magische franchise. Veel concreter wordt het niet, maar gelukkig was dat ook niet het enige Harry Potter-nieuws van de afgelopen dagen.

Harry Potter and the Cursed Child

Pak je zoutvaatje erbij, want er is weer een sappig gerucht opgedoken. Volgens bronnen dicht op en in Warner Bros. Pictures is de studio bezig met het ontwikkelen van een film, gebaseerd op het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child.

“WB ontwikkelt momenteel een filmversie van Harry Potter and the Cursed Child. Ze willen de originele cast terug: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson.”

Harry Potter-ster heeft weinig vertrouwen in HBO Max serie

Actrice gooit roet in eten

Helaas lijkt Emma Watson, die vorige week nog aangaf dat ze wellicht gaat stoppen met acteren, roet in het eten te gooien:

“Watson blijkt moeilijk te overtuigen. WB ziet enorme potentie in het project dankzij de populariteit van het toneelstuk. Dit zou uiteindelijk de Fantastic Beasts-franchise kunnen vervangen, die WB graag wil beëindigen na de derde film.”

Dag Fantastic Beasts?

Die laatste zin is opvallend, maar ligt ook voor de hand. De tweede Fantastic Beasts-film deed het met 650 miljoen niet meer dan prima. Kleinere studio’s zouden er een moord voor doen, maar het is niet het niveau wat je verwacht van een megafranchise.

Een frisse start met de originele cast en spinoffs op HBO Max zal hoogstwaarschijnlijk dan ook succesvoller zijn. Zeker nu Johnny Depp out of the picture is, zal ook Warner Bros. Pictures liever Fantastic Beasts achter zich laten.

Harry Potter and The Cursed Child

Harry Potter and The Cursed Child speelt zich 19 jaar na de laatste film af. De kinderen van Ron, Hermelien en Harry Potter spelen de hoofdrol in het verhaal, dat overigens niet door J.K. Rowling geschreven is.

Maar goed, voorlopig blijft het nog bij geruchten. We zien artikelen voorbij komen dat Jason Kilar, de WarnerMedia-CEO dus, zelf onthuld zou hebben dat hij het toneelstuk wilt verfilmen. Voor zover we dat kunnen nagaan is dat echter een misverstand, waarschijnlijk het resultaat van vertaalde Engelse nieuwsartikelen.

Maar toch, Harry Potter-fans lijken mooie jaren tegemoet te gaan. Nog even geduld hebben!

Manners achter de koersverwachting: 5 tips voor je (g)een euro investeert

Small-ScreenTHR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.