Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe Zweinstein-recordset barst van Harry Potter-details

LEGO gaat jouw eigen Zweinstein-imperium uitbreiden met een magische nieuwe Harry Potter-set: Hogwarts Castle: The Great Hall. Een recordbreker vol geheimen.

Het idee van een tovenaarsschool genaamd Zweinstein blijft betoverend, hoe oud je ook bent. Het idee dat er werkelijk een uitnodiging op je deurmat valt en een verborgen wereld vol magie die op je wacht.

LEGO Harry Potter Hogwarts Castle: The Great Hall

Tot nu toe is het er nog niet van gekomen, dus moeten we het maar doen met de boeken, films en de aankomende HBO-adaptatie. Ja, de boeken worden weer opnieuw tot leven gebracht met een nieuwe cast, tien jaar lang.

LEGO Harry Potter 76435 Hogwarts Castle- The Great Hall
(Afbeelding: LEGO)
LEGO Harry Potter 76435 Hogwarts Castle- The Great Hall
(Afbeelding: LEGO)

Terwijl we op die adaptatie en onze eigen Zweinstein-brief wachten is LEGO gelukkig niet te beroerd om fans zoet te houden. Sterker, in plaats van een brief kan er binnenkort de grootste Zweinstein-set aller tijden op je stoep staan. De Deense fabrikant heeft zojuist LEGO Harry Potter Hogwarts Castle: The Great Hall onthuld. Lang niet de eerste Hogwarts-set, maar met 1732 steentjes wel de grootste miniatuurversie van de Great Hall die het merk ooit heeft uitgebracht. En dat zegt wat; LEGO brengt al sinds 2001 Harry Potter-sets uit. De vorige Great Hall set verkocht LEGO voor het laatst in 2021, en was een stuk kleiner.

Elf minifiguurtjes

Van de zwevende kaarsen, een geheime gang en het stormachtige plafond tot de banners van elk huis; fans kunnen in deze nieuwe set een hoop authentieke details uit de boeken en films spotten. Alhoewel de grote zaal van Zweinstein natuurlijk in praktisch elk deel een belangrijke rol speelt, hebben de designers van LEGO zich voor Hogwarts Castle: The Great Hall gebaseerd op The Sorcerer’s Stone. Harry Potter en de Steen der Wijzen dus, in het Nederlands. De eerste film.

LEGO Harry Potter 76435 Hogwarts Castle- The Great Hall
(Afbeelding: LEGO)

Maar liefst elf minifiguurtjes zorgen ervoor dat je naar hartenlust je favoriete momenten kunt ensceneren. Waaronder uiteraard Harry, Ron, Hermoine en Dumbledore. En vergeet natuurlijk niet de reusachtige trol die is ontsnapt en de magische school terroriseert.

LEGO Harry Potter 76435 Hogwarts Castle- The Great Hall
(Afbeelding: LEGO)

Al die details leveren een 40 centimeter hoge en 44 centimeter breed bouwwerk op dat op zichzelf al tof is om neer te zetten, maar daar hoeft het niet bij te blijven. The Great Hall maakt namelijk onderdeel uit van de nieuwe modulaire Zweinstein-reeks, waarmee je set per set langzaam je eigen versie van het iconische kasteel uit kunt breiden.

Nog meer nieuwe Harry Potter-sets!

LEGO Harry Potter 76435 Hogwarts Castle: The Great Hall gaat 199,99 euro kosten en is vanaf 1 juni beschikbaar. Vind je dat toch wat te prijzig? Dan hebben we goed nieuws voor je, want LEGO heeft naast The Great Hall nog een reeks andere Harry Potter-sets gelanceerd.

Waaronder een LEGO-versie van de hippogrief Buckbeak en een levensgevaarlijke plant. Weer eens wat anders dan de gezapige Botanical-sets. Je kunt alle nieuwe Harry Potter-sets hier bewonderen. Of bouw een iconisch gebouw dat niet fictief is met LEGO’s versie van de Notre-Dame!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.