Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

HBO onthult grootse releaseplannen Harry Potter-serie

We weten al een tijdje dat de Harry Potter-boeken opnieuw geadapteerd gaan worden op HBO Max. Een heuse reboot, met een nieuwe cast. Sinds die aankondiging is het vrij stil gebleven rondom het hyper-ambitieuze project, naast wat geruchten over mogelijke scriptschrijvers. Tot nu.

Daar is zojuist namelijk verandering in gekomen dankzij een verder gortdroge presentatie van kwartaalcijfers van Warner Bros. Discovery.

Harry Potter-serie begint in 2026

Daarin dropte CEO David Zaslav namelijk het grote nieuws dat de Harry Potter-serie in 2026 van start zal gaan op HBO Max.

Ook vertelde hij in diezelfde presentatie over het contact dat hij met J.K. Rowling heeft gehad, de controversiële schrijfster achter de franchise. Daarmee wordt het nog eens extra benadrukt dat Rowling volledig aan boord is, ondanks de de fans die haar het liefste boycotten.

“Ik was een paar weken geleden in Londen met Casey (HBO Max-baas) en Channing (TV-baas) en we hebben flink wat tijd door kunnen brengen met J. K. Rowling en haar team. Beide partijen vinden het geweldig om deze franchise nieuw leven in kunnen te blazen.”

Tien jaar lang magie op HBO Max

Uit zijn opmerkingen blijkt ook opnieuw dat Warner Bros. Discovery echt van plan is om de Harry Potter-reboot minstens tien jaar lang te gaan maken. “Onze gesprekken waren geweldig en we kunnen haast niet enthousiaster zijn over wat ons te wachten staat. We kunnen niet wachten om een decennium aan nieuwe verhalen te delen met fans over de hele wereld op Max.”

De studio is van plan om elk Potter-boek te adapteren met een eigen seizoen. Gezien het feit dat er zeven boeken zijn en de tijd die normaliter tussen seizoenen van dit soort prestigeseries zit, kom je al snel aan tien jaar aan magisch entertainment. Een decennium lang een gegarandeerde hit waarvoor fans abonnee blijven, mits HBO Max het niet verpest.

J.K. Rowling stookt vuurtje op

Terwijl we op meer nieuws over de show wachten, blijft Rowling rustig het vuurtje opstoken op Twitter door de draak te steken met de controverse en boycots.

Het is duidelijk dat Rowling een grote rol gaat spelen in de productie van de reboot, wat je ook van haar acties vindt. Fans zullen zich daartoe op wat voor manier dan ook moeten verhouden. Gelukkig hebben ze dus nog minstens twee jaar om te beslissen of ze echt de verleiding van een nieuw Harry Potter-avontuur kunnen weerstaan.

Sorteerhoed van LEGO

Check in de tussentijd ook de echt werkende Potter-sorteerhoed van LEGO, of lees hoe absurd veel belasting J.K. Rowling betaaltOuch!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.