Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit is de cast van de Harry Potter-serie volgens de wandelgangen

Ja, er komt een nieuwe Harry Potter-serie. Een reboot door HBO Max, waarbij de boeken van J.K. Rowling per seizoen opnieuw worden verfilmd. De cast is nog niet bekend, maar het gonst van de geruchten. En waar rook is, is een vuurbeker. Adam Driver, kom Zweinstein maar in als Severus Sneep.

Het grote verschil is dat de jonkies allemaal al acteerervaring hebben. Dit was niet zo bij de films. Hoe dan ook kunnen we leven met al deze namen, al zijn sommige acteurs en actrices door de bronnen vooral naar voren geschoven op basis van wensdenken.

De vermeende cast van de Harry Potter-serie

Als je de sisselspraak in de wandelgangen van Zweinstein mag geloven, staat de cast al klaar voor de opnames. Zo ver is het echter nog niet. Feit is dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson niet meer te zien zijn als Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Jeanine Griffel. Ook Ralph Fiennes zit niet meer onder de zwartgevlekte huid van Voldemort en wijlen Alan Rickman als Sneep is al helemaal uitgesloten. Een overzicht van de vermeende castleden tot nu toe.

Toby Woolf — Harry Potter

Daniel Radcliffe mocht aanvankelijk van zijn ouders geen Harry Potter spelen, maar het kwam allemaal nog goed. Zijn opvolger wordt volgens verschillende filmmedia de Britse acteur Toby Woolf. Hij speelde eerder al in onder meer Summer of Rockets en Rare Beasts. In tegenstelling tot Radcliffe heeft hij dus wel al acteerervaring.

Summer of Rockets, toby woolf, harry potter, cast, nieuwe serie
Toby Woolf in Summer of Rockets (Afbeelding: BBC)

Bronte Carmichael — Hermione Granger (Hermelien Griffel)

Ook Bronte Carmichael heeft al acteerervaring. Zo speelt ze mee in Darkest Hour, over Winston Churchill, en Star Wars-serie Andor. In de nieuwe Harry Potter-serie gaat ze volgens verscheidene bronnen Hermelien Griffel spelen.

Bronte Carmichael, cast, hermelien griffel, nieuwe harry potter serie
Bronte Carmichael in Star Wars-serie Andor (Afbeelding: Disney+)

Joshua Pickering — Ron Weasley (Ron Wemel)

Je gaat Joshua Pickering binnenkort zien als John in Peter Pan and Wendy, maar volgens de geruchten dus ook als Ron Wemel. Heeft-ie nog wel een kleurspoeling nodig. En die bril moet hij afstaan aan de acteur hierboven.

Joshua Pickering, Ron Weasley, wemel, cast, harry potter serie
Joshua Pickering (Afbeelding: Disney+)

Adam Driver – Severus Snape (Severus Sneep)

Misschien is de wens vader van de gedachte, maar als er één iemand is die Alan Rickman kan opvolgen als Severus Sneep, dan is het Adam Driver. Of hij oren heeft naar deze eervolle plek in de cast van de Harry Potter-reboot is de vraag. Het gaat tenslotte om een meerjarig project. De geruchten wijzen in ieder geval zijn kant op. Dat zegt nog niks, maar wij duimen met je mee.

Tom Felton – Lucius Malfoy (Lucius Malfidus)

In de Harry Potter-films maakt hij onderdeel uit van de cast als Draco Malfidus, maar in de serie gaat hij volgens boze tongen in de Zwijnskop zijn eigen vader spelen. Waarom ook niet?

Harry Potter Film Draco ontdekking films
Tom Felton als Draco Malfoy (rechts) (Afbeelding: Warner Bros. Discovery)

Blair Underwood – Albus Dumbledore (Albus Perkamentus)

Volgens het steeds breder verspreide gefluister kruipt Blair Underwood voor de nieuwe Harry Potter-serie in de huid van Albus Perkamentus. Je kent hem onder meer van Agents of S.H.I.E.L.D.

Blair Underwood, perkamentus, harry potter
Blair Underwood in Agents of S.H.I.E.L.D. (Afbeelding: ABC)

Helen Mirren – Minerva McGonagall (Minerva Anderling)

Valt er iemand anders te bedenken dan Maggie Smith als Minerva Anderling? Eigenlijk niet hè, maar er komt nou eenmaal een Harry Potter-reboot. Helen Mirren, uitgesproken fan van de boeken en films, zou gepolst zijn voor deze iconische rol. Wij zouden direct tekenen voor deze prachtige actrice in de cast.

White Bird A Wonder Story, nieuwe oorlogsfilm, fast & Furious, helen mirren
Hellen Mirren in White Bird A Wonder Story (Afbeelding: Netflix)

Benedict Cumberbatch – Voldemort

Dit is geen eens een gerucht, maar wishful thinking van grafisch kunstenaar en Harry Potter-fan César Castillo Marquez. Hoe dan ook zien wij Benedict Cumberbatch heel graag terug als Voldemort.

Hello!Inside the Magic

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.