Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO lanceert echt pratende sorteerhoed uit Harry Potter

LEGO komt op 1 maart met een echt werkend eerbetoon aan de sorteerhoed uit Harry Potter. De magische set is bij een Nederlandse webshop per ongeluk opgedoken.

LEGO en Harry Potter hebben al sinds september 2001 een prachthuwelijk. Waar J.K. Rowling over het algemeen extreem terughoudend is als het om het uitmelken van haar magische wereld gaat, kan LEGO al twee decennia set na set lanceren.

LEGO Harry Potter 76429 Sorting Hat

In de aanloop naar de langverwachte nieuwe Harry Potter-serie van HBO is de hype omtrent Potter en co. weer helemaal terug. Vergeet Fantastic Beasts; het originele trio is springlevend!

Terwijl we meer nieuws over dat project afwachten heeft LEGO een magisch cadeautje klaarstaan. Althans, een cadeau waar je zelf 99,99 euro voor moet neerleggen. Maak kennis met LEGO Harry Potter 76429 Sorting Hat, een gloednieuwe set die vanaf 1 maart geleverd wordt.

LEGO SORTEERHOED HArry Potter
(Afbeelding: LEGO)

De naam verklapt het eigenlijk al: de iconische sorteerhoed uit de originele boeken en films is in een LEGO-jasje gestoken. Een magisch jasje, welteverstaan.

In welk Zweinstein-huis beland jij?

Als je als eerstejaars aankomt in Zweinstein, dan word je in de wereld van J.K. Rowling eerst in één van de vier huizen ingedeeld: Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich. Een spannend moment dat de rest van je tovenaarscarrière beïnvloedt. Er komt immers ook een hoop in-universe politiek bij kijken.

Afijn, terug naar LEGO. De Sorteerhoed-set bestaat uit 561 steentjes, waarmee je een 25 centimeter hoge Sorting Hat in elkaar kunt zetten. Met relatief weinig steentjes is het prijskaartje van 99,99 euro zelfs fors voor een gelicenseerde set, maar daar is een specifieke reden voor. Je krijgt er namelijk een zogenaamde Sound Brick bij, een geluidssteentje dat 31 geluiden uit de Harry Potter-franchise af kan spelen.

Geanimeerde LEGO-set

Ook tof: je krijgt er een minifiguurtje van Harry Potter bij, die voor het eerst in de geschiedenis van LEGO Harry Potter ook een miniatuur-sorteerhoed heeft. De Sorting Hat komt overigens niet alleen door de geluidssteen tot leven. Als je de bovenkant van de hoed indrukt, dan bewegen de wenkbrauwen en gaat de mond open.

LEGO SORTEERHOED HArry Potter
(Afbeelding: LEGO)

Een handeling waardoor ook een geluid wordt getriggerd. Je raadt het al: de LEGO-hoed zal je dan ook echt in één van de Zweinstein-huizen indelen. Ja, je kunt je eigen Zweinstein-carrière aftrappen. LEGO Harry Potter 76429 Sorting Hat is nog niet officieel door de Denen aangekondigd.

Nederlands foutje en Valentijnsdag

De set dook waarschijnlijk per abuis al op in de Nederlandse webshop ProShop, waar de sorteerhoed vervolgens ook meteen weer snel vanaf is gehaald. Gezien de set al op 1 maart uitkomt zal daar waarschijnlijk al zeer binnenkort verandering in komen. Check in de tussentijd ook deze Valentijnsdag-tips voor LEGO-fans, of check de tofste Harry Potter-set van 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.