Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO gaat ondergronds met reusachtige Harry Potter-set

Harry Potter-fans, het is tijd om je eigen tovenaarsbank even te bellen. LEGO heeft namelijk zojuist een reusachtige versie van Gringotts Wizarding Bank onthuld, uit Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Door de massale stakingen in Hollywood zal de langverwachte Harry Potter-reboot van HBO nog wel even op zich laten wachten. In de tussentijd wordt de originele Potter, Daniel Radcliffe, in praktisch elk interview naar zijn mening over het project gevraagd.

LEGO gaat vol voor Harry Potter

Gelukkig is er bovendien zojuist voor fans een zoethouder van jewelste onthuld. LEGO dropte in juni al een toffe verzameling nieuwe Harry Potter-sets, waaronder een eerbetoon aan zwerkbal, en daar komt begin september een pareltje bij. Althans, zeg gerust parel.

We gaan terug naar de allereerste Potter-film, Harry Potter en de Steen der Wijzen. Daarin vertrekt de jonge tovenaar met Hagrid richting Gringotts Wizarding Bank, waar een fortuin op hem wacht. Over die scène gesproken: een ijverige fan berekende onlangs hoeveel geld Harry van zij ouders heeft geërfd. Een duizelingwekkend bedrag.

LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank
💫 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank
💫 (Afbeelding: LEGO)

Gringotts Wizarding Bank

Afijn, terug naar LEGO. De door kobolds gerunde tovenaarsbank wordt namelijk op 1 september uitgebracht als LEGO-set. En wat voor één! De Denen hebben een imposante set voor volwassenen onthuld, waarbij je niet alleen het bovengrondse deel van de bank bouwt. Ook de grotten waarin Potter en co. in een mijnwagentje afdalen worden in LEGO-vorm vereeuwigd. Het resultaat is een 75 centimeter hoge set, die een beetje doet denken aan de Upside Down-set uit 2021.

Maak je echter geen zorgen: je kunt ook het boven en ondergrondse van elkaar loskoppelen, waarmee je een ‘normaler’ gebouw krijgt dat perfect aansluit op de eerdere tovenaarswinkels uit Diagon Alley die de Denen eerder al omtoverden tot een kleurrijke set. Maar goed, het liefst zet je natuurlijk het imposante geheel neer in je woonkamer.

LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank
💫 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank
💫 (Afbeelding: LEGO)

Berg minifiguurtjes

LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank bestaat uit maar liefst 4804 steentjes. Je voelt ‘m al aankomen: daar hoort ook een behoorlijk prijskaartje bij. De set voor volwassenen gaat 429,99 euro kosten en is dus vanaf 1 september beschikbaar in de LEGO Store, waar je alvast de vele herkenbare details uit de films kunt spotten.

Voor die prijs krijg je gelukkig ook een hoop minifiguren, zodat je zelf helemaal los kunt gaan als regisseur. Je krijgt twee verschillende versies van Harry Potter zelf, Ron Weasley, Hermoine Granger, Hagrid natuurlijk, Bellatrix Lestrange, een Death Eater, Bogrod, Rickert, Griphook en nog eens twee bewakers. Al dat goud moet immers wel veilig blijven. Een Oekraïense draak maakt het totaalplaatje af, die je mooi op het dak van Gringotts kunt plaatsen. Pure filmmagie, in LEGO-vorm.

LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank
💫 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.