Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Daniel Radcliffe niet in nieuwe Harry Potter-serie: ‘Onwaarschijnlijk’

Daniel Radcliffe heeft meer duidelijkheid geschept over een mogelijke verschijning in de aankomende Harry Potter-serie van HBO Max. Hoewel een terugkeer als de tovenaar nog steeds niet volledig uitgesloten lijkt, staat de Britse acteur duidelijk niet te springen om de fakkel door te geven. “Ben er zeker niet naar op zoek.”

Even snel voor iedereen die onder een steen op vakantie ging: (HBO) Max is van plan het Harry Potter-verhaal wederom te verfilmen, maar dan in serie-formaat (serieboot?).

Over een periode van tien jaar zullen de zeven boeken in evenveel seizoenen ingeblikt worden, uiteraard met een volledig nieuwe – zij het voorlopig speculatieve – cast. Enkele cameo’s van bekende gezichten lijken daarentegen niet uitgesloten gezien het nostalgische effect op de vele kijkers die zijn opgegroeid met de franchise. Op Daniel Radcliffe hoeven fans van de originele Harry Potter echter niet te rekenen. Althans, niet snel.

Daniel Radcliffe over cameo als Harry Potter

Een paar weken geleden werd Radcliffe nog gevraagd of een eventuele verschijning in de reboot in de stelten staat. Toen liet hij de bal nog enigszins in het kamp van HBO Max en de producers van de nieuwe Harry Potter-serie. Nu geeft de acteur ook meer inzicht in de eigen (de)motivatie om de toverstaf opnieuw op te nemen.

“Ik heb begrepen dat de producers er een eigen stempel op willen drukken en waarschijnlijk geen zin hebben om uit te zoeken hoe ze de oude Harry Potter ergens in kunnen laten figureren,” bevestigde Daniel Radcliffe aan ComicBook.com. “Dus ik ben er op geen enkele manier naar op zoek. Ik wens ze natuurlijk alle geluk van de wereld en ik ben erg blij dat de fakkel wordt doorgegeven. Maar ik denk niet dat het nodig is om dat fysiek te doen.”

Voorlopig loopt geen van beide partijen dus warm voor een korte comeback van de acteur die Harry Potter als eerste vertolkte. Maar tien jaar is lang. Indien de serie van HBO Max een succes blijkt, zou het ons niet verbazen mocht Daniel Radcliffe de magie toch weer voelt kriebelen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.