Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De Harry Potter-serie op HBO Max komt wel heel dichtbij

De Harry Potter-serie, waar al zo lang geruchten over zijn, komt nu wel heel dichtbij. HBO Max lijkt namelijk op weg het grootste obstakel uit de weg te helpen. Jawel, een deal met J.K. Rowling hangt in de lucht.

J.K. Rowling is de auteur van de boekenreeks waarop de films zijn gebaseerd, en heeft creatieve controle heeft over de exploitatie van haar werk. Warner Bros is nu in gesprek met de auteur om zich als producer bij het project aan te sluiten, zo heeft Deadline bevestigd.

Harry Potter-serie van HBO Max in beginfase

Zodra er een deal is met J.K. Rowling, wordt er naar verwachting op zoek gegaan naar een schrijver en regisseur(s) voor de nieuwe serie. Het project bevindt zich nog in de beginfase, en Warner Bros Television zou aangewezen zijn als producer.

Zoals Bloomberg voor het eerst meldde, is het de bedoeling dat de nieuwe Harry Potter-serie uit zeven seizoenen bestaat. Elk seizoen zou zich richten op één specifiek boek uit de boekenreeks, die bestaat uit zeven fantasy-romans.

J.K. Rowling is de aragog in het web

HBO Max en het toenmalige moederbedrijf WarnerMedia begonnen een paar jaar geleden met het verkennen van een potentiële Harry Potter-serie. Destijds benoemde Warner Bros Tom Ascheim – president van Kids, Young Adult en Classics – om de franchise te beheren. Die omvat themaparken, rondleidingen en de 9,1 miljard opbrengende filmbibliotheek die de Harry Potter-films en Fantastic Beasts-spinoffs omvat. In die hoedanigheid werd Ascheim senior vertegenwoordiger van WarnerMedia. In overeenstemming met J.K. Rowling en haar vertegenwoordigers begonnen toen de eerste verkennende gesprekken voor een HBO Max-serie.

Maar na de overname van Discovery door HBO Max vorig jaar, verliet Ascheim het bedrijf. Het belang van Harry Potter werd er echter alleen maar groter op na de fusie. David Zaslav, CEO van Warner Bros Discovery, heeft meerdere keren benadrukt dat hij zich op franchises richt, waarbij het uitbreiden van het Harry Potter-universum als prioriteit wordt aangemerkt. Hij heeft J.K. Rowling meerdere keren ontmoet en heeft zich uitgesproken ter ondersteuning van de auteur, die betrokken is geweest bij een voortdurende controverse over haar opmerkingen over transgenderkwesties.

Op naar zeven seizoenen lang smullen

In de afgelopen jaren hebben Warner Bros Discovery en voorganger WarnerMedia succes geboekt met de Harry Potter-reüniespecial ter ere van het 20-jarig jubileum op HBO Max. Daarbij was J.K. Rowling overigens nog de grote afwezige. Daarna volgden de quiz-serie Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses en videogame Hogwarts Legacy. Maar de grootste vrucht moet nog vallen, en die lijkt aardig rijp te worden; een zevendelige serie, gebaseerd op de boeken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.