Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe Daniel Craig: Black Mirror-ster topfavoriet James Bond

Ben jij de nieuwe James Bond? Als je de Britse bookmakers en roddelpers moet geloven, dan kan praktisch iedereen een kandidaat zijn. Na Black Mirror is er een nieuwe favoriet.

Nu Daniel Craig na vijf films afscheid heeft genomen van de iconische rol, is het tijd voor een nieuw begin. Hoewel de producenten van de spionagefranchise duidelijk hebben gemaakt dat ze nog niet eens zijn begonnen met het zoeken naar een opvolger, buitelen juicekanalen en wedkantoren al over elkaar heen in de race om de grootste kanshebber te vinden.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Als we het even beruchte als beroemde Franse juicekanaal Deuxmoi moeten geloven, dan is Aaron Taylor-Johnson al gekozen als de nieuwe James Bond. Volgens het roddelkanaal zou producente Barbara Broccoli omver zijn geblazen door de Bullet Train-ster. Sterker nog: een aankondiging kan volgens het Instagram-account elk moment plaats gaan vinden.

Neem dat nieuws met een flinke korrel zout, zeker gezien de opmerkingen van de Bond-producenten. Alles wijst erop dat de onthulling van de volgende James Bond nog wel een jaar of zelfs langer op zich kan gaan laten wachten. In de tussentijd is praktisch elke mannelijke ster uit nieuwe hitseries of films meteen een gedoodverfde winnaar bij de bookmakers. Dat effect zagen we ook afgelopen week weer, dit keer dankzij Black Mirror.

paapa essiedu gangs of london James Bond
Paapa Essiedu in Gangs of London (Afbeelding: ITV)

Black Mirror-ster topfavoriet

Na vier jaar kwam dit jaar eindelijk een nieuw seizoen van de anthology-serie naar Netflix. Daarin was I May Destroy You-ster Paapa Essiedu één van de absolute hoogtepunten, met zijn opvallend sterke rol in aflevering zes, ‘The Waldo Moment’.

De 33-jarige Brit is op papier de perfecte Bond-kandidaat: hij is jong genoeg, maar niet te jong, hij is klassiek Shakesperiaans getraind als acteur, en, niet geheel onbelangrijk, hij heeft the looks.

En Henry Cavill dan?

Bovendien is Henry Cavill, die de afgelopen weken de lijst van lanshebbers aanvoerde bij de bookmakers, eigenlijk met zijn 40 jaar waarschijnlijk te oud voor de rol. Producent Michael G. Wilson gaf onlangs nog aan dat ze zoeken naar een dertiger, waarmee ze lang vooruit kunnen. Precies: iemand als Essiedu.

Combineer dit alles, en je hebt de verklaring voor wat afgelopen week gebeurde: Paapa Essiedu is nu bij de wedkantoren de nummer één in de rangschikking van grootste kansmakers voor de felbegeerde rol. Cavill voerde de lijst dus aan nadat zijn agenda steeds leger werd door zij afscheid van zowel The Witcher als DC, maar in zijn geval blijft zijn leeftijd een grote showstopper.

henry cavill, nieuwe james bond, 007
Henry Cavill (Afbeelding: ANP)

Vermakelijk tijdverdrijf

Bovendien moet je jezelf afvragen of Cavill niet te bekend is. Toen hij de vorige keer bijna Craig aftroefde in de strijd om de rol, voor Casino Royale, was hij nog niet het bekende gezicht dat hij dankzij Superman en The Witcher is geworden.

Goed nieuws voor Essiedu dus. Althans, op papier. Dit soort lijstjes blijven vermakelijk doch vrij zinloos tijdverdrijf. Uiteindelijk zullen de producenten hun eigen plan trekken, net zoals toen Daniel Craig als totale verrassing uit de koker kwam. En kijk hoe dat heeft uitgepakt!

Express

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.