Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 dec 2020

Waarom The Witcher-ster Henry Cavill niet de nieuwe James Bond wordt

De James Bond-franchise staat niet alleen te koop, maar men is ook op zoek naar een opvolger voor Daniel Craig. De 52-jarige acteur was eigenlijk na Spectre al klaar met de rol. Sterker nog, hij gaf destijds aan dat hij liever zijn polsen door zou snijden dan nog een keer 007 te spelen.

Dat liep anders, maar na No Time to Die stopt hij er echt mee. De Britse bookmakers hebben al een geloofwaardige top vijf samengesteld van opvolgers. Ondertussen geven de producenten van de franchise aan dat ze eerst tot de nieuwe film willen wachten, alvorens over te gaan tot het selecteren van de nieuwe James Bond.

Wie is de nieuwe James Bond?

George Clooney noemde afgelopen week al zijn favoriete kandidaat. Een naam die je steeds voorbij ziet komen in de speculatie is Henry Cavill. De The Witcher-acteur heeft zeker de benodigde looks om James Bond te spelen, zo bewees hij al met The Man from U.N.C.L.E. Daarin speelde hij al praktisch 007, in een ander jasje.

Het is dan ook niet gek dat veel fans hun hoop vestigen op de ook nog eens Britse acteur. Niet voor niks was Cavill bijna in plaats van Daniel Craig gecast als Bond. Ja, dat lees je goed: het was bijna Cavill die in Casino Royale de geheim agent speelde. In een interview vertelde hij onlangs nog over de klap die hij toen moest incasseren.

Bond-expert doet boekje open

Volgens een Bond-expert is Cavill echter volstrekt ongeschikt om de iconische filmrol te vertolken. Dan hebben we het over Dr. Ian Kinane, editor bij een wetenschappelijke publicatie die zich enkel bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek naar en over de James Bond-franchise.

Dat klinkt als een grap, maar het bestaat echt. Het is geen 1 april, kijk hier zelf maar. The International Journal of James Bond Studies. Het is een ding. Volgens Dr. Ian Kinane, die zich als editor dagelijks op de wetenschap achter 007 stort, is Henry Cavill simpel te beroemd om de rol te spelen.

Dag Henry Cavill!

De expert haalt de rollen van Cavill als Superman in de DC-films en als slechterik in de Mission Impossible-franchise aan. De conclusie is duidelijk: de The Witcher-acteur is simpelweg “too big” om de rol op zich te nemen. Jaren geleden was hij te jong, nu is hij te succesvol.

Je wilt een acteur die mensen echt als Bond gaan zien. Niet: “Hey, dat is die gast uit Superman/Mission Impossible/The Witcher!” Om diezelfde reden wuift Kinane ook favorieten Tom Hardy en Tom Hiddleston weg.

Jamie Bell als favoriet

Maar wie is dan wel geschikt? Gelukkig is Dr. Ian Kinane de kwaadste niet en geeft hij tegenover Express ook aan wie hij wel ziet zitten: “Helaas wordt het niet Idris Elba, ondanks hij perfect is. Jamie Bell zou een goede keuze zijn, want hij speelde in een film genaamd Stars Only Die in Liverpool die geproduceerd werd door Barbara Broccoli.”

Barbara Broccoli is de producente achter de James Bond-franchise, en heeft Jamie Bell dus al in het vizier. “En Jamie Bell heeft de geschikte leeftijd, dezelfde als Daniel Craig toen hij de rol van James Bond kreeg, dus daar zit potentie.” Ook heeft Bell dus nog niet een te bekend gezicht.

Een opvallende keuze, die tot nu toe zelden in lijstjes van bookmakers voorbij is gekomen. Bell is overigens getrouwd met House of Cards-actrice Kate Mara, met wie hij ook in Fantastic Four speelde.

En James Norton dan?

Een naam die wel bovenaan de lijstjes staat, is James Norton. Een acteur die de expert ook als goede optie ziet: “Ik zou ook misschien James Norton zeggen, hij zat in War and Peace en speelde de predikant in Grantchester, maar hij heeft een bepaald soort herkenbare Britse uitstraling die volgens mij de potentie heeft om op vrijwel dezelfde manier verhard te worden als Daniel Craig.”

Een ding is duidelijk: de wedstrijd is allesbehalve gespeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Express

Reageer op artikel:
Waarom The Witcher-ster Henry Cavill niet de nieuwe James Bond wordt
Sluiten