Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Naast de nieuwe James Bond lijkt ook de regisseur bekend

Alles wijst erop dat Aaron-Taylor Johnson de nieuwe James Bond gaat worden. Nu dient ook een regisseur zich aan: een John Wick-veteraan en Deadpool 2-regisseur die Johnson als geen ander kent.

Na jaren aan speculatie, geruchten en tussentijdse uitslagen van wedkantoren zegt The Sun het zeker te weten: Bullet Train-ster Aaron-Taylor Johnson is de nieuwe James Bond. De opvolger van Daniel Craig. Contractuele zaken zouden de enige resterende drempel zijn, met een nieuwe 007-film op de planning voor misschien zelfs al eind volgend jaar.

David Leitch x Aaron-Taylor Johnson

The Sun is een tabloid met een niet al te beste reputatie, maar het nieuws is sindsdien onderstreept door talloze andere bronnen. Bovendien kwam de 33-jarige acteur de afgelopen twee jaar al continu voorbij als favoriet. Een Frans juicekanaal had het tijdens de pandemie al over geheime audities met de producenten achter de franchise.

Terwijl we een officiële aankondiging afwachten, dient een potentiële regisseur voor Aaron-Taylor’s debuut als James Bond al aan. Niet Christopher Nolan, maar David Leitch zou graag een moderne twist aan de franchise willen geven. Een reünie, want de John Wick-regisseur werkte eerder al met de Britse acteur samen voor de actiefilm Bullet Train.

De nieuwe James Bond

Leitch begon als stuntcoördinator voor de Wick-franchise, maar heeft sindsdien naam gemaakt als regisseur van actiefilms. Deadpool 2, Violent Night en dus Bullet Train. Daar komt binnenkort de geprezen actiekomedie The Fall Guy bij, met Ryan Gosling in de hoofdrol én Aaron Taylor-Johnson.

David-Leitch-Directing-Deadpool-2
David Leitch op de set van Deadpool 2 (Afbeelding: Disney)

Tijdens een promotietour voor die film vroeg een journalist van CinemaBlend de voormalig stuntman naar het nieuws omtrent Aaron-Taylor Johnson en James Bond. Het antwoord van Leitch is meer dan duidelijk: “Hij zou een geweldige James Bond zijn. Ik heb gewoon nooit genoeg actie kunnen doen met Aaron, wat absurd is. We hebben Bullet Train gedaan en nu hebben we The Fall Guy gedaan. Wat ik echt wil doen is een actiefilm met hem, omdat hij zo’n ongelooflijke atleet is. Aaron is geweldig. Dus misschien krijgen we binnenkort die kans en mag ik Bond regisseren.”

Minder absurd dan je denkt

De beste man biedt zichzelf dus aan. Het idee van Leitch als Bond-regisseur klinkt in de context van Daniel Craig’s filmavonturen misschien absurd, maar dat is juist het hele punt: naar verluidt willen de 007-producenten er juist voor zorgen dat de nieuwe Bond contrasteert met het tijdperk van Craig.

Sinds Casino Royale is James Bond een stuk serieuzer en meer grounded. Het spectaculaire en komische sausje van films als John Wick en Bullet Train zou daar het perfecte ingrediënt voor kunnen zijn. Bronnen rondom de megafranchise bevestigen bovendien dat men weer meer richting de lossere James Bond van Brosnan wil gaan. Bovendien weet David Leitch als geen ander hoe je een toffe actiescène neerzet.

Afijn. De voormalig stuntman kan zich in een lange rij aan grote namen voegen die wel met de James Bond-franchise aan de gang zouden willen gaan. Voorlopig blijft het simpelweg een kwestie van afwachten. In de tussentijd kun je Bullet Train op Prime Video streamen of check de nieuwe James Bond-oorlogsfilm van Guy Ritchie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.