Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

John Wick-team transformeert Ryan Gosling van gladde tot 80’s-held

Wat een trailer! John Wick en Bullet Train-regisseur David Leitch slaat de handen ineen met Ryan Gosling voor een explosieve film over een stuntman. Vaarwel Barbie en gladde Ken.

Je hebt van die regisseurs waarvan je weet dat ze je hoe dan ook gaan vermaken. David Leitch is daar een uitstekend voorbeeld van. De voormalig stuntman regisseerde samen met Chad Stahelski de eerste John Wick, en heeft sindsdien films als Atomic Blonde, Deadpool 2 en Bullet Train afgeleverd.

Van John Wick naar The Fall Guy

Stuk voor stuk heerlijke popcornfilms vol keiharde actie en een flinke dosis humor. Je weet van te voren al dat het geen hoogdravende Oscar-kandidaten zijn, maar dat is allesbehalve slecht nieuws. Soms wil je gewoon even vermaakt worden in de bioscoop. En dan is Leitch indrukwekkend consistent met zijn spektakelwerk.

Sterker nog, de lente van volgend jaar heeft hij ook al covered, dit keer samen met Ryan Gosling. Maak kennis met The Fall Guy, een actiekomedie waarin de Barbie-ster een stuntman speelt.

Stuntman op zoek naar filmster

De losjes op de gelijknamige 80’s-serie gebaseerde film is zojuist van een eerste trailer voorzien:

De insteek van The Fall Guy is simpel doch effectief: Gosling speelt een stuntman genaamd Colt Seavers, die aan een film van zijn ex-vriendin (Emily Blunt) werkt. Maar wanneer de grote ster van die film, gespeeld door Bond-kandidaat Aaron Taylor-Johnson, verdwijnt, moet de stuntman hem gaan zoeken.

Je hebt hett al in de trailer gezien: dat levert een hoop stunts, grappen en strak in beeld gebrachte gevechten op. Het blijft immers Leitch. De cirkel is met The Fall Guy helemaal rond voor de 47-jarige regisseur: een voormalig stuntman die een blockbuster maakt over een stuntman.

Lange lijst grote namen

Het script is in handen van Drew Pearce. Ook niet de minste naam, want hij werkte eerder aan Hobbs & Shaw, Iron Man 3, Mission Impossible – Rogue Nation en Hotel Artemis.

Alsof dat al niet genoeg grote namen uit het actiefilm-genre waren, kunnen we je ook nog vertellen dat de stuntcoördinator van The Matrix Resurrections en de gevechtscoördinator van John Wick Chapter 3 aan boord zijn.

Nog even geduld (en een documentairetip)

Wat er volgend jaar ook op Rotten Tomatoes gaat gebeuren, we weten één ding zeker: The Fall Guy gaat hoe dan ook spectaculaire actie opleveren. De actiekomedie draait vanaf 1 maart 2024 in de bioscopen. In de tussentijd kun je deze stuntman-documentaire gaan streamen van Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe.

The Fall Guy trailer Ryan Gosling John Wick
(Afbeelding: Universal Pictures)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.