Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Films & Series 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

‘Nicolas Cage en John Travolta terug in reboot ultieme 90’s cultfilm’

De meest legendarische cultfilm uit de nineties komt terug voor een tweede deel, mét steracteurs John Travolta en Nicolas Cage. Deze scoop presenteert filmblogger Daniel Richtman op zijn eigen platform.

‘Met een state of the art morfologische techniek verwijderen en vervangen we het gezicht’, aldus de dokter tegen John Travolta, ‘daarna verbinden we eenvoudigweg de spieren, traanbuisjes en zenuwuiteinden.’ Nooit was een gezichtstransplantatie zo eenvoudig als in de cultfilm Face/Off van 1997. De even onzinnige als fantastische chirurgische ingreep gaf het startschot voor een van de vermakelijkste films uit de jaren ’90, waarin John Travolta en Nicolas Cage op magistrale wijze elkaar imiteerden. Nu zou de kogel door de kerk zijn voor een tweede deel. Zonder regisseur John Woo, maar mét de twee steracteurs.

Geruchten over vervolg Face/Off gonzen al lang

In 2021 werd al bekend dat Godzilla vs. Kong-regisseur Adam Wingard aan de slag wilde met een vervolg op actiefilm Face/Off. Hij zou het echter alleen willen doen als de originele cast aan boord kwam. Daarna volgden twee jaar radiostilte, totdat Nicolas Cage deze in 2023 verbrak.

Er is ‘veel vruchtbare grond’ voor een vervolg op Face/Off, zei hij destijds. Tevens liet hij zich ontvallen dat hij er ‘een gesprek in een kantoor’ over had gevoerd, maar dat hij er sindsdien ‘niks meer over hoorde’.

‘Mét Nicolas Cage en John Travolta’

Nu zijn we weer een jaar verder en zit er eindelijk schot in de zaak, als we filmblogger Daniel Richtman mogen geloven. Met zijn eigen (betaalde) platform is Richtman in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest bekende bloggers uit de filmwereld. Hoewel niet elk gerucht klopt, heeft hij het regelmatig bij het juiste eind. Laten we hopen dat hij voor deze scoop over Face/Off met gepaste chirurgische precisie te werk is gegaan.

Veel meer dan dat de film eraan komt, weet Richtman vooralsnog niet te melden. Niet John Woo maar Adam Wingard pakt de handschoen op en Travolta en Cage zijn binnenboord − daar moeten we het voor nu mee doen.

Ook legendarisch: meesterwerk wordt Netflix-serie

Waar we wel al meer over weten, is de nieuwe serie die een van de meest gelouwerde werken uit de wereldliteratuur naar Netflix brengt. Hier is zelfs al een releasdatum voor bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.