Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe James Bond onthuld, maar trap niet blind in de val

Volgens de Britse tabloid The Sun is de kogel zo goed als door de kerk: Daniel Craig heeft een officiële opvolger als James Bond. Groot nieuws of loze speculatie? Het antwoord komt sneller op tafel dan je denkt. Ooit gehoord van Aaron Taylor-Johnson? Wel van zijn rollen.

De afgelopen weken kwam Cillian Murphy dankzij zijn Oscars-succes opeens om de hoek kijken als 007-kandidaat bij de Britse bookmakers. De Ierse acteur wordt echter waarschijnlijk genekt door dezelfde factor die Henry Cavill verhindert om een tweede keer mee te dingen: zijn leeftijd. Daarover lees je meer in dit artikel.

Aaron-Taylor Johnson als grote kanshebber

Maar wie is dan wel die frisse, jonge dertiger die nog vele jaren James Bond kan gaan spelen op het witte doek? Wie is de opvolger van Daniel Craig. In letterlijk jaren aan rangschikkingen, lijstjes van wedkantoren en geruchten is er één naam die telkens weer terugkwam: Aaron Taylor-Johnson.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

De Britse acteur kun je kennen van Bullet Train, Kickass, Avengers: Age of Ultron of wellicht de aankomende Spider-Man-spinoff Kraven The Hunter. Ja, zijn tweede Marvel-rol, dit keer als schurk. Twee jaar geleden wist een berucht Frans juicekanaal zelfs al te melden dat de 33-jarige acteur al auditie gedaan zou hebben, en dat James Bond-producente Barbara Broccoli lyrisch zou zijn.

Sindsdien bleef het echter stil. Erg stil. De weinige keren dat de producenten achter de megafranchise iets loslieten, was het om te benadrukken dat ze nog niet eens begonnen zijn aan plannen voor een volgende Bond-film. Hoe moeilijk het ook is om dat te geloven.

Britse tabloid onthult nieuwe James Bond

Na talloze nieuwe ranglijstjes en een hoop speculatie zegt de Britse tabloid The Sun het nu zeker te weten: “The next actor to play James Bond has been chosen.” Volgens de krant ligt er een aanbod op de tafel van Aaron-Taylor Johnson. Zodra ze eruit zijn gekomen, zou de kogel door de kerk zijn: Daniel Craig heeft een opvolger. Mits ze eruit komen.

Marvel Sony Pictures Kraven the Hunter
Aaron Taylor-Johnson in Kraven The Hunter (Afbeelding: Sony Pictures)

En, belangrijker nog, als dit nieuws daadwerkelijk klopt, geaccepteerd aanbod of niet; The Sun heeft qua riooljournalistiek en slap entertainmentnieuws nou niet bepaald de beste reputatie. De website is goed in pageviews scoren met James Bond, met vele Nederlandse websites die het nieuws overnemen alsof het een officiële aankondiging is. Maar officieel weten we nog niets, en is dit een van de vele geruchten omtrent de troonopvolging van James Bond. Zelfs als dit nieuws klopt, dan is er nog de kleine kans dat EON en de Marvel-acteur er niet uit gaan komen.

Bovendien is het artikel van The Sun een van de tientallen updates over de tussenstanden bij de wedkantoren, met er doorheen wat citaten van anonieme bronnen. Ja, die citaten zijn significant, maar het is niet alsof er nu opeens iets wezenlijks is veranderd. Deze artikelen hebben we vaker voorbij zien komen.

Uitsluitsel komt snel

Gelukkig gaan we er snel achter komen of The Sun gelijk heeft. De tabloid beweert namelijk zelf dat EON, de productiemaatschappij achter de 007-franchise, verwacht dat Aaron de komende dagen zal gaan tekenen voor de rol, waarna een grote aankondiging voorbereid kan worden. Het zou wat zijn: blijken al die geruchten na al die jaren alsnog te kloppen.

En de acteur zelf? Die gaf onlangs nog het volgende ontwijkende antwoord op alle speculatie: “Ik vind het charmant en geweldig dat mensen mij in die rol zien. Ik neem het als een groot compliment.” Wordt vervolgd!

Check in de tussentijd ook hoe de optimale James Bond er volgens AI uit zou zien, of ontdek het toffe 007-verhaal waar Koning Charles zelfs een rol in speelt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.