Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 19 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze stijlvolle Alfa Romeo is nu een occasion onder de 3.000 euro

Zoek je een stijlvolle occasion? Dan moet je bij Alfa Romeo zijn. Het merk weet als geen ander hoe je met elegante pennenstreken een sierlijke auto tekent. Kijk bijvoorbeeld naar de Alfa Romeo MiTo. Een prachtige verschijning die desondanks al voor een habbekrats koopt als tweedehands auto.

Met de naam MiTo, dat een samenvoegsel is van Milano en Torino, liggen de Italiaanse roots er overigens dik bovenop bij de compacte hatchback. De rode kleur maakt het plaatje compleet.

Betrouwbaarheid van de Italiaanse occasion

Helaas staan Italiaanse bolides over het algemeen niet bekend om hun betrouwbaarheid. Ook de Alfa Romeo MiTo is niet gehele vrij van kwaaltjes, maar volgens de Wegenwacht zijn de meeste problemen te overzien. Zo wil de massakabel van de tweedehands auto soms los komen te zitten waardoor de occasion niet start. Het kan ook zijn dat de MiTo niet meer wil starten nadat je iets te lomp tegen een stoeprand bent gereden. Als veiligheidsfeature na een ongeval stopt dan namelijk de brandstoftoevoer.

Alfa Romeo MiTo occasion tweedehands auto hatchback
(Afbeelding: Alfa Romeo)

Verder komt het af en toe voor dat het ABS en ESP-systeem storing geeft, maar dat kan volgens de Wegenwacht gereset worden. Bij de tweecilinders moet je goed op eventueel olieverbruik letten, omdat dat motortje maar weinig olie in zich heeft. Verdwijnt er een beetje olie, dan is het niveau al gauw te laag.

Alfa Romeo MiTo als tweedehands auto

Nu we het toch over de motor hebben: welke opties werden er gedurende zijn productierun van 2008 tot 2020? Een heleboel. Als occasion vind je modellen met de hierboven genoemde 0.9-liter tweecilinder (met of zonder turbo), een 1.4-liter viercilinder (ook met of zonder turbo) en een tweetal dieselmotoren. Veel verschillende variaties dus van wat overigens allemaal Fiat-motoren zijn.

Alfa Romeo MiTo occasion tweedehands auto hatchback
(Afbeelding: Alfa Romeo)

Onderaan het prijssegment kom je (als je enkel naar benzineversies zoekt) vooral de simpelste variant van de 1.4-liter viercilinder tegen als tweedehands auto. Deze leverde, afhankelijk van het bouwjaar, 70 of 78 pk. Niks om over naar huis te schrijven, maar genoeg om met het overige verkeer mee te kunnen tuffen.

Prijs en alternatief

Op verkoopsite Gaspedaal.nl begint deze versie van Alfa Romeo MiTo-occasion tussen de 3.000 en 4.000 euro. Je vindt ze via dezelfde link zelfs onder de 3.000 euro, maar bij die modellen raden we wat extra inspectie aan.

Voor weinig geld krijg je in ieder geval een modern ogende hatchback met een beeldig ontwerp en features zoals elektrisch bedienbare ramen en spiegels, airco en centrale deurvergrendeling. Heb je liever Duitse degelijkheid? Check dan deze nog modernere en eveneens betaalbare BMW.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.