Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Henry Cavill weer favoriete James Bond, maar juicekanaal slaat toe

De wedkantoren en juicekanalen kunnen maar niet ophouden over Henry Cavill. Afhankelijk van wie je gelooft is de voormalig The Witcher en Superman-acteur óf de nieuwe James Bond, óf is hij ontslagen wegens wangedrag.

Henry Cavill is al weken onophoudelijk in het nieuws. Niet alleen verliet de geliefde acteur onlangs wegens mysterieuze redenen The Witcher, de Netflix-serie, maar kondigde hij ook deze week zijn afscheid van Superman aan.

Henry Cavill gaat (niet) door

Opvallend, want de 39-jarige acteur kondigde afgelopen oktober nog zijn terugkeer als de DC-superheld aan. Verwarrend. Zeker na tweets van de kersverse DC Studios-CEO James Gunn die juist benadrukte dat hij meetings heeft gehad met Cavill over toekomstige rollen in DC-films.

Hoe dan ook hoeft Henry Cavill zich de komende tijd niet te vervelen. Zo kondigde Amazon al vrij snel na al het bovenstaande nieuws aan dat de Britse alleskunner een Warhammer-serie gaat produceren, waarin hij tevens de hoofdrol zal spelen. De droom van fans, want juist Cavill is zelf ook een extreme geek en groot fan van de franchise.

Wat gebeurt er na zes maanden?

Het blijft niet bij dat nieuws. Pak je korrels zout er even bij, want nu wordt het allemaal vrij vraag: The Witcher-showrunner Lauren Hissrich liet deze week weten dat er goede redenen zijn dat Cavill niet meer in die serie te zien zal zijn, maar dat ze daar pas over zes maanden meer over kan zeggen.

Online werd er meteen op los gespeculeerd: betekent die hint dat Cavill dus toch James Bond gaat spelen, en dat we binnen nu en zes maanden dat nieuws te horen gaan krijgen? Verkoos hij die iconische franchise boven de kwakkelende Witcher-adaptatie van Netflix?

Zoals we al vaker hebben geschreven is Cavill al jaren bij de wedkantoren een favoriet voor de rol. Sterker nog, toen de producenten achter de James Bond-films op zoek waren naar een nieuwe Bond voor Casino Royale, zat de acteur bij de laatste twee opties. Naast Daniel Craig, dus.

henry cavill, spiermassa, eten, superman
Henry Cavill (Afbeelding: AFP)

De nieuwe James Bond

Maar tegelijkertijd kun je niet om het feit heen dat Henry Cavill volgend jaar veertig. Terwijl Bond-producent Michael G. Wilson afgelopen oktober nog zei dat ze zoeken naar een jongere 007, van in de dertig zelfs. En wie is de andere topfavoriet op dit moment? Precies, de 32-jarige Aaron Taylor-Johnson.

Sterker nog, het razend populaire juicekanaal Deuxmoi beweerde deze maand op Twitter dat Taylor-Johnson de race al zo goed als gewonnen heeft. Naar verluidt was producente Barbara Broccoli zeer enthousiast na een geheime auditie van de Britse Bullet Train-acteur.

Nu Cavill niet meer vast zit aan Superman en The Witcher, schiet de 39-jarige acteur echter toch weer omhoog bij de wedkantoren. Hij staat nu samen met Taylor-Johnson bovenaan, met afstand, als de twee grote favorieten voor de rol van James Bond. De odds? 2-1. Op de derde plaats komt Tom Hardy, met 6-1, gevolgd door Regé-Jean Page (8-1), James Norton en Chiwetel Ejiofor (beide 10-1).

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Juicekanaal slaat weer toe

Pak nu maar een extra korrel zout erbij, want er is meer ‘nieuws’ vanuit de hoek van Deuxmoi. Het juicekanaal meldt namelijk dat Cavill allesbehalve vrijwillig bij The Witcher zou zijn vertrokken. Sterker nog: de geliefde acteur zou zijn ontslagen wegens respectloos gedrag richting vrouwelijke medewerkers op de set. “Vrouwelijke regisseurs en schrijvers werden soms plotseling volledig genegeerd op de set, en konden daardoor hun werk niet meer doen,” aldus het kanaal. Ook zou Cavill meermaals geprobeerd hebben om de showrunner te overrulen.

Is dat de context die showrunner Hissrich pas over zes maanden kan bekendmaken? Of hebben we het hier over complete lariekoek, anoniem ingestuurd naar een Instagram-kanaal dat er vaker naast zit? Helaas is het op dit moment onmogelijk om daar iets zinnigs over te zeggen. Dat Cavill niet blij was met de kant die The Witcher opging is wel duidelijk, maar dit vermeende gedrag gaat een flinke stap verder.

Veel zout en weinig conclusies

Óf we hebben hier met een nieuwe Bond te maken, die ook nog eens een eigen droomserie gaat produceren voor Amazon, óf Cavill is toch lastiger om mee te werken dan zijn fans voor mogelijk houden, en krijgt dit turbulente hoofdstuk in zijn carrière nog een staartje. Laten we niet te vroeg conclusies trekken, we hebben het immers over juicekanalen en wedkantoren, maar intrigerend is het allemaal zeker. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

NMEMarca

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.