Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De LEGO-bouwset van Stranger Things is ultiem Halloween-vertier

Als er ├ę├ęn serie het Halloween-gevoel uitstraalt, dan is het Stranger Things. Kinderhorror in een volwassen jasje. En er is ook een LEGO-bouwset voor volwassenen. Het ultieme vertier rond de Amerikaanse feestdag.

Alles komt overwaaien vanuit Amerika, of het nou Halloween of Black Friday is. Er waren tijden dat we ons daar tegen verzetten, maar het geeft ons meer rust om het gewoon maar te accepteren. Het is alleen nog wachten totdat Mark Rutte een kalkoen gratie geeft, maar tot dat moment ben je wel even zoet met deze bouwset.

LEGO-bouwset van Stranger Things

De bouwset van Stranger Things zit boordevol details. De basis is het huis van Will Byers, inclusief de muur met het alfabet en de lichtjes. Ook de slaapkamer van Will is door LEGO tot in detail nagemaakt.

lego, stranger things, bouwset, halloween 2021, alfabet
Het lichtjesalfabet uit seizoen 1 (Afbeelding: LEGO)

Iedereen die de Netflix-serie heeft gezien, weet wat de Upside Down is. Kort gezegd: een alternatieve dimensie die parallel aan de menselijke wereld bestaat. Hierop speelt LEGO op geniale wijze in. Het bouwwerk is namelijk in zijn geheel om te draaien, zodat je kunt schakelen tussen beide werelden. Tijdens Halloween heb je natuurlijk de duistere kant boven.

Iconische minifiguren

Maar vooral de minifiguren van de LEGO-bouwset zijn en must-have voor verzamelaars. Je krijgt de poppetjes van maar liefst acht karakters uit Stranger Things bij de set: Eleven, Mike, Lukas, Dustin, Will, Joyce, Hopper en een Demogorgon.

lego, stranger things, halloween, huis, netflix
De complete bouwset (Afbeelding: LEGO)

De Stranger Things-bouwset bracht LEGO al eerder uit, maar we attenderen je er nog maar een keer op voor de feestdagen. De set gaat binnenkort namelijk uit de handel, nu kun je hem nog shoppen. Je betaalt 199,99 euro voor deze 16+ bouwset.

Meer Halloween-sets

Naast Stranger Things heeft LEGO meer te bieden rond het thema Halloween, van betaalbare interieurdingetjes tot uitgebreide bouwsets. Bekijk hier een overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.