Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Netflix dropt heerlijke Britse docu’s: punk, Elizabeth en meer

Netflix heeft deze week drie heerlijk documentaires gedropt over drie iconen uit Groot-Brittannië: punk, koningin Elizabeth en Margaret Thatcher.

De streamingdienst staat vol met goede documentaires, en daar komen wekelijks weer nieuwe bij. Deze week geen sport of avontuur, maar Brits sentiment. Houden we van.

Nieuwe documentaires op Netflix

In dat licht zijn drie nieuw verschenen documentaires noemenswaardig. We lichten uit: Margaret Thatcher: The Iron Lady, The Majestic Life of Queen Elizabeth II en Punk in London.

1. Margaret Thatcher: The Iron Lady

In deze documentaire uit 2012 zie je hoe Margaret Thatcher, die centraal stond in het meest recente seizoen van Netflix Original The Crown, zich omhoog werkte in de Britse politiek. Van een bescheiden kruideniersdochter tot de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië.

Margaret Thatcher: The Iron Lady is sinds 19 oktober te zien op Netflix.

2. Punk in London

Deze documentaire uit 1977 is echt de aanrader van de week. Je wordt teruggeworpen in de tijd en meegezogen in de punkscene van Londen. De goede, slechte en anarchistische kanten van de Britse punkrock komen opnieuw tot leven in deze rauwe documentaire met optredens van X-Ray Spex, the Clash en meer. Liefhebbers van punkrock, of het nou het Amerikaanse NOFX of het Engelse Sex Pistols is, moeten deze docu zien. Hier is het namelijk allemaal begonnen.

Punk in London is sinds 19 oktober te zien op Netflix.

3. The Majestic Life of Queen Elizabeth II

Kijkvoer voor liefhebbers van The Crown. Via gearchiveerde beelden en professionele interviews wordt het buitengewone leven van Elizabeth II in deze documentaire beeld gebracht. Van jeugdige prinses tot icoon van de monarchie.

The Majestic Life of Queen Elizabeth II is sinds 19 oktober te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.