Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin bereikt record: nu wel of juist niet instappen?

De Bitcoin bereikte woensdagavond een nieuw record van 66.928 dollar (57.440 euro). Dit soort duizelingwekkende cijfers geven je vast FOMO als je niet in Bitcoin bent ingestapt. ‘Ben ik nu te laat?’, vraag je je misschien af. Dat niet per se, wel is er een grote maar.

Het is namelijk niet slim om tijdens een recordkoers in te stappen.

Niet bij recordkoers Bitcoin instappen

Dat zit zo: het vorige record bereikte de cryptomunt in april. Maar toen de Bitcoin een koers van 64.780 dollar had bereikt, stortte de koers volledig in. De waarde daalde met maar liefst 50 procent. Sindsdien krabbelde de koers weer op, maar zelfs vorige maand zakte de waarde van één Bitcoin nog onder de 40.000 dollar, vanwege toenemende kritiek van toezichthouders.

Het juiste moment om in te stappen is eigenlijk op zo’n moment. Je koopt dan Bitcoin voor een lage waarde en kan ervan mee profiteren als de koers weer omhoog klimt. Het is heel menselijk om nu de druk te voelen om in te stappen, maar zodra de waarde weer een dip heeft, maak jij eigenlijk verlies.

Als we één ding hebben geleerd over de Bitcoin is het wel dat de koers enorm schommelt bij slecht of goed nieuws. Maak daar dan ook profijt van en koop op een moment dat de cryptomunt minder waard is. Natuurlijk kun je nooit helemaal timen wanneer de koers op z’n laagst is, maar bij een record is dat natuurlijk niet het geval.

Beleg ook nooit in een opwelling, maar lees je altijd goed in.

Waardoor is de koers zo is gestegen

De waarde is onder meer gestegen doordat Amerikaanse autoriteiten toestemming hebben gegeven om de cryptomunt te gebruiken in ETF’s. Deze net geïntroduceerde ETF volgt de ontwikkeling van de Bitcoin, waardoor de cryptomunt voor grote beleggers zoals vermogensbeheerders en verzekeraars bereikbaarder wordt, zonder daadwerkelijk in Bitcoin te hoeven beleggen.

Door de volatiliteit is het moeilijk te voorspellen of en hoeveel de koers van Bitcoin nog zal stijgen. In een eerder artikel zetten we zes voorspellingen van experts op een rij.

‘s Werelds een na grootste bank: Bitcoin is niet meer te negeren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.